Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Goede huidverzorging voor mannen en vrouwen: Zo zit dat

Goede huidverzorging voor mannen en vrouwen

Het verzorgen van onze huid is een belangrijk onderdeel van de dag. Enkel met de juiste huidverzorging kunnen we een egale en stralende huid creëren. Welke verzorging jouw huid nodig heeft is geheel afhankelijk van jouw huidtype.

Door eerst je huidtype te bepalen, kun je de juiste producten voor jouw huidverzorging aanschaffen en gebruiken. Vrouwen houden zich graag bezig met het verzorgen van de huid en ook steeds meer mannen besteden hier tijd aan.

Door je huid te geven wat ze nodig heeft, kun je de huidproblemen bij de kern aanpakken. Zo minimaliseer je ook de kans op nieuwe huidproblemen. Hoe het verzorgen van de huid voor mannen en vrouwen werkt en wat je hierover moet weten? Je leest het hier!

Waarom is een goede huidverzorging essentieel?

Goede huidverzorging

Een goede huidverzorging voor mannen en vrouwen

We willen allemaal een mooie en strakke huid zonder onzuiverheden, fijne lijntjes of andere oneffenheden. Het is daarom belangrijk dat we dagelijks de tijd nemen om onze huid goed te verzorgen. Een goede huidverzorging is essentieel, omdat je alleen met de juiste verzorging een mooie huid kunt creëren.

Door gebruik te maken van de juiste producten voor jouw huidtype, kun je jouw huid geven wat ze nodig heeft. Zo raakt de huid terug in balans en zal je zowel het vocht- als talggehalte op peil kunnen houden.

Zodra de huid niets te kort komt of niet ergens te veel van heeft, zal je van een egale huid kunnen genieten. Een goede huidverzorging is de eerste stap voor de perfecte huid en het is daarom heel belangrijk om hier de nodige tijd aan te besteden.

Een effectieve huidverzorging voor mannen

Net als vrouwen hebben mannen een goede huidverzorging nodig. Veel mannen denken dat het verzorgen van de huid veel tijd in beslag neemt. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Een goede huidverzorging kan bestaan uit een reiniging, een serum en een dagcrème. Met deze producten kun je al veel bereiken. Om de focus te leggen op wat jouw huid nodig heeft, kan de huid herstellen. Mannen kunnen net als vrouwen last hebben van huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een droge huid, een vette huid of een vochtarme huid. Door een droge of vochtarme huid te hydrateren, zal de huid terug in balans komen.

Een reiniging is voor mannen belangrijk om zo de poriën schoon te houden en viezigheid te verwijderen. Op die manier raakt de huid niet verstopt en worden onzuiverheden voorkomen. Door de huid daarna in te smeren met een serum en een crème, krijgt de huid de juiste werkstoffen binnen die ze nodig heeft. Zo kan de huid zich goed herstellen en kun je sneller met een stralende huid over straat.

Scheren zorgt bij mannen al snel voor een droog en trekkerig gevoel. Daarnaast brengen ze na het scheren vaak een aftershave aan. Bij het gebruiken van een verkeerde aftershave kunnen er duidelijk huidproblemen ontstaan.

Door het scheren kunnen er kleine wondjes ontstaan en de bovenste huidlaag kan aangetast worden. Veel aftershave producten bevatten alcohol en dit zorgt mogelijk voor een heftige reactie op de huid. Het is voor mannen sterk aan te raden om een aftershave te gebruiken waar weinig tot geen alcohol in zit. Daarnaast kan er uiteraard gebruik gemaakt worden van een goede dag- of nachtcrème.

De verzorging van de huid voor vrouwen

Vrouwen hechten veel waarde aan hun huidverzorging en gebruiken dan ook vaak veel producten om de huid goed te onderhouden. Een vrouw kan haar huid verzorgen met een reiniging, een serum en een crème, net als mannen.

Maar naast deze producten gebruiken vrouwen vaak ook een scrub, een dieptereiniging of een masker. Een scrub verwijdert de dode huidcellen en een dieptereiniging kan diep in de huidlagen treden om het huidprobleem goed aan te pakken.

Maskers zorgen voor een boost van werkzame stoffen en het helpen de huid te kalmeren. Vrouwen bezoeken ook vaker een schoonheidsspecialiste om hun huid te laten verzorgen. Daar wordt goed naar het huidtype gekeken en er wordt gebruikgemaakt van de juiste producten. Veel vrouwen zullen hun verzorgingsproducten dan ook bij een schoonheidsspecialiste aanschaffen, zodat zij thuis de verzorging voort kunnen zetten.

Start jouw huidverzorging met een gezichtsreiniging

Verzorging van huid gezichtsreiniging

Gezichtsreiniging verzorgt de huid

Een goede huidverzorging kan bereikt worden door de juiste producten te gebruiken die bij jouw huid passen. Je start de huidverzorging met een gezichtsreiniging. Door de huid te reinigen wordt alle viezigheid verwijderd.

Denk bijvoorbeeld aan overtollig talg, zweet en viezigheid van buitenaf. De poriën blijven op die manier goed schoon en zo krijgen ze ook de mogelijkheid niet om verstopt te raken. Zo heb je ook het minst kans dat er onzuiverheden ontstaan.

Er zijn verschillende soorten reinigingsproducten die gebruikt kunnen worden. Welk product jij nodig hebt, is afhankelijk van je huidtype. Bij een droge huid kan een milk of reiniging op oliebasis goed werken, terwijl een vette huid een gelreiniger of foam erg kan waarderen. Gebruik altijd de juiste reiniging voor jouw huidtype, zodat mogelijke huidproblemen niet kunnen verergeren.

reinigen van de huid middels exfoliëren

Exfoliëren is een manier van reinigen. De dode huidcellen worden verwijderd als je de huid reinigt door middel van exfoliëren. Je kunt exfoliëren op drie verschillende manieren. Dit kan mechanisch, enzymatisch en chemisch.

Goed exfoliëren kan ook als diepte-reiniging gezien worden. Zeker als er gekozen wordt voor chemische exfoliatie. Daarbij wordt er gebruikgemaakt van een product op basis van zuren. De zuren zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag sneller vernieuwt. Normaalgesproken vernieuwd de huid zich om de 28 dagen, maar een chemische exfoliatie versnelt dit proces. Alle dode huidcellen worden verwijderd en er ontstaat een nieuwe huidlaag. Zo vernieuwd de huid zich snel en zal de huid weer sneller gaan stralen.

Een chemische exfoliatie kan ook goed zijn werk doen op een vette huid of een acne huid. Omdat de huid zich sneller herstelt, kunnen de onzuiverheden eenvoudiger verwijderd worden en kan de huid sneller in balans komen.

scrubben als gezichtsreiniging

Er zijn meerdere manieren waarop je jouw gezicht kunt reinigen. Voor de huidverzorging kan er onder andere een scrub gebruikt worden.

Een scrub is een product met een korrel. Deze korrel zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden. Als je een scrub wilt gebruiken, is het aan te raden deze toe te passen voordat je met de normale reiniging begint. Door eerst de huid te scrubben en de dode huidcellen te verwijderen, kunnen de werkstoffen van de normale reiniging beter de huid doordringen en daardoor beter hun werk doen. Dat geldt ook voor de werkstoffen van het serum en de crème.

Scrubben is dus zeker goed voor de huid, maar doe dit niet te vaak. Het is aan te raden om één keer per week te scrubben en zeker niet vaker. Als je te vaak scrubt, worden er te veel huidcellen verwijderd en zullen ook de goede huidcellen aangepakt worden. Op lange termijn kan dit zorgen voor een dunnere huidlaag en huidproblemen.

Gebruik voor het gezicht ook enkel een scrub met een kleine korrel. Als de korrel te grof is zal hij juist huidschade kunnen aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan huidirritaties, droogheid, roodheid of een verspreiding van bacteriën. Een scrub met een grove korrel kan wel goed gebruikt worden voor het lichaam, zoals de armen en de benen.

Jouw huidverzorging is niet compleet zonder gezichtsverzorging

Huidverzorging gezicht hydrateren

Gezichtsverzorging voor de huid

Na het reinigen van de huid is het belangrijk om de gezichtshuid verder te verzorgen. De huid is na het reinigen schoongemaakt, de poriën staan open en de werkstoffen kunnen goed opgenomen worden. Als je het reinigingsproduct van de huid verwijderd hebt, kun je een serum aanbrengen.

Een serum is een belangrijk onderdeel van jouw huidverzorging. Dit is een product wat heel dun aangebracht moet worden. De huid neemt dit product direct op. Een serum bevat een hoog percentage aan werkzame stoffen. Hierdoor kan een serum goed zijn werk doen.

Na het aanbrengen van het serum kun je jouw dag- of nachtcrème aanbrengen. De crème brengt ook veel werkzame stoffen aan op de huid, maar zorgt eveneens voor comfort. Hierdoor voelt je huid zacht en fijn aan.

Herstel de pH-waarde van jouw huid

Zodra je je gezicht reinigt, wordt ook de pH-waarde van de huid aangetast. Met de juiste reiniging voor jouw huidtype kan dit geen kwaad. Toch is het belangrijk om na het reinigen van de huid de pH-waarde weer te herstellen.

Dit kan door middel van een lotion. Een lotion zorgt ervoor dat de pH-waarde van de huid niet verstoord wordt en daardoor niet uit balans kan raken. Zo voorkom je verdere huidproblemen.

Daarnaast zorgt een lotion ervoor dat de poriën weer sluiten. Een reiniging zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan, zodat de werkzame stoffen goed door kunnen dringen. Het is belangrijk dat de poriën daarna goed gesloten worden, zodat er vervolgens geen vuil van buitenaf in de huid kan dringen. Dit kan immers voor onzuiverheden zorgen. Een lotion is dus echt onmisbaar bij jouw huidverzorging.

Verzorg je huid door haar te hydrateren

Het vochtgehalte van de huid is heel belangrijk. Deze moet altijd op peil gehouden worden. Als het vochtgehalte in de huid niet op peil gehouden wordt, kan er een droge of vochtarme huid ontstaan. Dit zorgt voor een trekkerig gevoel, rode vlekjes, schilfertjes en fijne lijntjes.

Een droge of vochtarme huid kan voorkomen worden door de huid goed te hydrateren. Dit kan door bijvoorbeeld een reiniging op oliebasis te gebruiken, een milk of een milde foam reiniger. Daarna is het belangrijk om een serum en crème aan te brengen die de huid hydrateren en die het vocht helpen vasthouden.

Zo kan de huid het vocht niet kwijtraken en kan het vochtgehalte op peil blijven. Om te huid te helpen hydrateren kun je ook eens per week een masker aanbrengen. Kies dan bijvoorbeeld voor een vocht inbrengend masker.

Een goede huidverzorging dankzij een skincare routine

Skincare routine voor verzorging huid

Een goede skincare routine is essentieel

Weet je precies welk huidtype jij hebt en heb je de juiste producten voor jouw huid gevonden? Dan kun je jouw huidverzorging op gaan starten. Het is wel heel belangrijk om hier een dagelijkse routine van te maken.

Elke ochtend en elke avond de huid verzorgen zorgt voor het beste resultaat. Doe dit ook echt elke dag. Zo herstelt de huid zich het best en ben je het snelt op het gewenste resultaat. Vervolgens is het belangrijk om de huid goed te onderhouden.

Elke dag de huid verzorgen met de juiste producten is belangrijk. Verzorg je je huid slechts één keer per week? Dan kunnen de producten niet goed genoeg hun werk doen en zal de huid daar te weinig voldoening uit kunnen halen. Op die manier zal je nooit het gewenste resultaat kunnen bereiken.

Hoelang duurt het voordat de effecten waarneembaar zijn?

Uiteraard wil je dat jouw huid er zo snel mogelijk weer mooi en stralend uitziet zodra je begint met jouw huidverzorging. Toch moeten we even geduld hebben tot we echt het resultaat zien. De huid vernieuwt zich gemiddeld om de 28 dagen. De dode huidcellen van de bovenste huidlaag maken plaats voor nieuwe cellen.

Zodra de huid zich vernieuwt terwijl jij de juiste producten gebruikt, zal de huid zich goed kunnen herstellen. Begin je net met de huidverzorging? Houd dan gemiddeld 28 dagen aan tot je echt kunt zien wat het product doet.

Hoelang het vervolgens duurt tot het huidprobleem volledig aan is gepakt, is per huidtype en per persoon verschillend. Een vette huid die neigt naar acne zal meer tijd nodig hebben om te herstellen dan een droge huid door bijvoorbeeld weersinvloeden. Geef je huid de tijd die ze nodig heeft om weer in balans te komen.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.