Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Beste gezichtsreiniging: Zo reinig je dagelijks jouw huid

Goede gezichtsreiniging huidverzorging

We zijn allemaal zuinig op onze huid en daarom vinden we het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Dit begint met een dagelijkse gezichtsreiniging. Het is het beste als we onze huid elke ochtend en elke avond reinigen. ’s Ochtends halen we dan de viezigheid weg die onze huid ’s nachts uitscheidt en ’s avonds halen we de viezigheid weg die overdag op onze huid terecht is gekomen door zweet en invloeden van buitenaf.

De huid reinigen is belangrijk, maar doe dit wel met het juiste skincare product. Kies een reiniging die bij jouw huidtype past en die een fijne werking heeft voor de huid. Zorg ervoor dat de reiniging de huid niet uitdroogt, maar dat de huid wel diep genoeg gereinigd wordt. Een dagelijkse gezichtsreiniging is ontzettend belangrijk en mag dan ook zeker niet ontbreken in jouw skincare routine.

Waarom is een gezichtsreiniging noodzakelijk?

Het reinigen van de huid is belangrijk. Een gezichtsreiniging zorgt ervoor dat de huid goed schoon blijft. ’s Nachts werkt de huid het hardst. De huid scheidt dan alle afvalstoffen uit, waardoor er in de ochtend een vettig laagje op je huid kan liggen. Als je ’s ochtends de gezichtsreiniging uitvoert, zal dit vettige laagje verwijderd worden. 

Zo krijgen de poriën geen kans om hiervan verstopt te raken. Overdag kan er zweet op de huid komen en ook krijg je te maken met invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan stof. Het is daarom belangrijk dat je elke avond je huid reinigt, zodat ook deze viezigheid de huid niet kan laten verstoppen. 

Zo voorkom je dat er puistjes, pukkels of mee-eters ontstaan. Een gezichtsreiniging is dus heel belangrijk om zorgvuldig uit te voeren. Doe dit twee keer per dag, zodat jouw huid altijd schoon kan blijven.

Goed je gezicht reinigen met deze stappen

Als je goed je gezichtshuid wilt reinigen, is het belangrijk om te weten wat je hiervoor moet doen. Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar het is van belang dat het zorgvuldig gedaan wordt. Zorg ervoor dat de poriën van de huid goed open gaan staan, zodat de reiniging goed in de poriën kan treden. Dit zorgt voor een optimale werking. Gebruik de juiste reiniging en zorg ervoor dat ook na de gezichtsreiniging de huid goed verzorgd wordt.

Voordat je met een reiniging aan de slag gaat, is het belangrijk om te bepalen welk huidtype je hebt. Kijk goed naar je huidstructuur, de grootte van de poriën en naar de glans van je huid. Door goed naar je huid te kijken en te voelen, zal je kunnen achterhalen welk huidtype je hebt. 

Er bestaan maar liefst 7 verschillende huidtypes en allemaal hebben ze een andere gezichtsreiniging nodig. Het bepalen van jouw huidtype is dus uiterst belangrijk voordat je een reiniging uitvoert.

Bereid jouw huid voor op de gezichtsreiniging

Weet je voor jezelf welk huidtype je hebt? Dan kun je op basis daarvan een reiniging aanschaffen. Als je dat hebt gedaan kun je beginnen met het uitvoeren van de gezichtsreiniging. Voordat je de gezichtsreiniging uitvoert, zal je de huid voor moeten bereiden.

Dit doe je door de huid eerst nat te maken met lauwwarm water. Zo gaan de poriën van de huid openstaan en krijgt de reiniging de kans om dieper door de huid te dringen De reiniging kan op die manier nog dieper in de poriën treden, waardoor alle viezigheid verwijderd kan worden. 

Zo blijven er ook geen restjes van viezigheid achter in de poriën. Op die manier voorkom je dat er onzuiverheden ontstaan. Nadat je de huid voorbereidt hebt kun je het reinigingsproduct aanbrengen en beginnen met de beste gezichtsreiniging.

Reinig jouw gezicht met een mild skincare product

Gebruik voor jouw gezichtsreiniging altijd een mild skincare product. Dit is van groot belang, omdat een product die te sterk is al snel de huid uit kan drogen of kan beschadigen. Een mild skincare product moet ook goed op jouw huidtype afgestemd worden. 

Kies bijvoorbeeld voor een reiniging op oliebasis voor een droge of vochtarme huid. Een foam- of milde gelreiniger kan goed toegepast worden bij een vette huid. Bij een normale huid kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een milk of een zachte foamreiniger. 

Door een mild skincare product toe te passen zal je ervoor kunnen zorgen dat de huid goed gereinigd wordt, zonder dat de huid vocht verliest en daardoor uitdroogt.

Sluit na het reinigen van je gezicht jouw poriën

Heb je de huid goed gereinigd? Dan is het belangrijk dat de openstaande poriën weer gesloten worden. Als je de poriën na de gezichtsreiniging niet sluit, zal alle viezigheid diep in de huid kunnen treden en zo onzuiverheden veroorzaken. 

Je kunt na de gezichtsreiniging de poriën van de huid sluiten door een tonic of een lotion te gebruiken. De tonic of de lotion kun je op een watje aanbrengen en vervolgens zachtjes over de huid smeren.

Er bestaan ook tonics en lotions in een sprayvariant. Zo kun je het direct over je gezicht sprayen, waardoor het zachtjes kan vernevelen en direct door de huid opgenomen kan worden. Een tonic of een lotion in de vorm van een spray is een goede keuze voor een vette huid. Zo voorkom je dat er te veel wrijving ontstaat door het watje. 

Door wrijving kunnen puistjes en pukkeltjes opengaan, waardoor bacteriën zich razendsnel kunnen verspreiden. Bepaal dus ook op basis van jouw huidtype welke tonic of lotion het beste bij jou past, zodat ook dit op een zorgvuldige manier toegepast kan worden.

Kun je een gezichtsreiniging apparaat gebruiken?

Als je de huid gaat reinigen kun je het product zelf aanbrengen met roterende bewegingen, maar je kunt ook een apparaat gebruiken voor jouw gezichtsreiniging. Welk apparaat je het beste kunt gebruiken, is ook weer afhankelijk van jouw huidtype. 

Kies bijvoorbeeld voor een elektrische borstel met fijne haartjes voor een gevoelige huid. Zorg ervoor dat je het apparaat voor jouw gezichtsreiniging ook weer op een milde manier toe kan passen. Zo voorkom je dat de huid geïrriteerd of beschadigd raakt.

Niet alleen kun je een borstelapparaat gebruiken om de huid te reinigen, want ook kun je een stoomapparaat gebruiken. Dit wordt ook wel aan vapozone genoemd. Je kunt met de waterdamp van dit stoomapparaat de poriën van de huid goed laten openen, waardoor de reiniging goed zijn werk kan doen en alle viezigheid goed kan verwijderen. 

Sluit daarna dan ook weer goed de poriën met een tonic of met een lotion. Een vapozone kan voor elk huidtype toe worden gepast. Je kunt in een vapozone ook bepaalde kruiden verwerken, waardoor dit in de waterdamp terecht komt en dit een gunstige werking op de huid heeft. Bepaal op basis van jouw huidtype welke kruiden het meest geschikt zijn.

Gebruik ook een dieptereiniging

Naast de dagelijkse reiniging kun je ook een dieptereiniging toepassen. Kies er bijvoorbeeld voor op één keer per week een scrub te gebruiken of een dieptereiniging op basis van exfoliëren. Door je huid minimaal één keer per week diep te reinigen met een scrub of een ander product, zal je ervoor zorgen dat de dode huidcellen verwijderd worden. Zo kan elk product beter en dieper door de huid op worden genomen, waardoor de werking van het product nog effectiever zal zijn. Op die manier kun je ook sneller het gewenste resultaat bereiken.

Zorg ervoor dat het product afgestemd wordt op jouw huidtype. Kies je voor een scrub? Zorg er dan voor dat de korrel niet te grof is. Een te grove korrel kan de huid beschadigen. Kies enkel voor een grove korrel voor het lichaam als je bijvoorbeeld de armen of de benen wilt scrubben. Vermijd een scrub of een ander product met een korrel bij een vette huid. Door de wrijving en de korrel kunnen puistjes opengaan, waardoor de bacteriën kunnen verspreiden en nog meer onzuiverheden kunnen veroorzaken.

Wil je geen scrub gebruiken, maar liever de huid exfoliëren? Dan is dat mogelijk door middel van mechanische exfoliatie, enzymatische exfoliatie of chemische exfoliatie. Bij de mechanische exfoliatie wordt er gebruik gemaakt van de scrub. Wil je geen scrub gebruiken, maar liever de huid exfoliëren op basis van enzymatische exfoliatie? Dan zullen in dat geval de dode huidcellen opgelost worden doordat de eiwitten verteren. 

Kies je voor een chemische exfoliatie? Dan zullen de dode huidcellen verwijderd worden op basis van zuren die door de huid dringen. De zuren zullen ervoor zorgen dat de huid zich sneller vernieuwd. Normaal zal de huid zich om de 28 dagen vernieuwen, maar bij een chemische exfoliatie wordt dit proces versneld. 

Zo zal de huid sneller egaal en glad worden. Een chemische exfoliatie kan voor elk huidtype gebruikt worden, maar ook voor bijvoorbeeld littekens van acne of pigmentvlekken.

Welke stappen doorloop je na de gezichtsreiniging?

Heb je de huid goed gereinigd met een mild product op basis van jouw huidtype? Dan is het belangrijk dat je de huid na de reiniging ook goed verzorgd. Na het sluiten van de poriën is het belangrijk om de huid te hydrateren. 

Doe dit bijvoorbeeld met een serum en een crème. Het serum is een effectief product die uit pure werkstoffen bestaat. Nadat de huid gereinigd is zal het serum direct door de huid op worden genomen. Het serum zal diep in de huid kunnen dringen, waardoor het goed zijn werking kan doen. Door het serum af te stemmen op jouw huidtype, zal het ervoor zorgen dat de huid goed verzorgd wordt op de juiste manier.

Een serum is een dun product, waardoor de huid het product direct op kan nemen. Je zal na het aanbrengen van het serum dan ook geen zacht gevoel krijgen. Daarom is het belangrijk om na het aanbrengen van het serum een crème te smeren. Een crème zorgt voor comfort en ook zal deze een effectieve werking hebben voor de huid. Na het aanbrengen van de crème zal de huid fijn, zacht en soepel aanvoelen. Bepaal ook weer op basis van jouw huidtype welke crème het beste gebruikt kan worden na jouw gezichtsreiniging.

Na het uitvoeren van jouw gezichtsreiniging is het belangrijk om de huid te hydrateren. Door de huid te hydrateren zal je ervoor zorgen dat jouw huid het vocht beter en langer vast kan houden. Zo zullen de cellen in de huid minder snel het vocht kwijtraken, waardoor de huid minder snel droog en trekkerig aanvoelt. Hydrateer de huid altijd goed, zodat het vochtgehalte op peil kan worden gehouden en de huid niet uit balans draait.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.