Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Gezicht scrubben: Waar moet je rekening mee houden?

Scrubben huid gezichtsreiniging

De huid moet goed gereinigd worden om zo huidproblemen te kunnen voorkomen. Als de huid niet goed gereinigd wordt zal deze al snel verstopt raken en verstoord worden. Er kunnen op die manier onzuiverheden ontstaan en dit kan leiden naar een vette huid. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van huidproblemen, is het belangrijk om goed te reinigen. Naast de dagelijkse reiniging die je gebruikt, kun je ook scrubben.

Dit kan bijvoorbeeld eenmaal per week. Als je gaat scrubben zal je onder andere de dode huidcellen verwijderen. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je de huid gaat scrubben. Hoe je de huid kunt scrubben en wat je hierover moet weten? Dat willen wij je graag vertellen.

Wat is scrubben?

Voordat we aan je uitleggen hoe je de huid precies kunt scrubben, willen we je eerst vertellen wat scrubben precies is. Een scrub is een product waar een korrel in verwerkt zit. Deze korrel zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden. dat is goed, want zo kunnen de werkstoffen van de producten die je gebruikt beter hun werk doen. Ze zullen dieper in de huid op worden genomen en daardoor is hun werking effectiever. Door de huid de scrubben zal je er dus voor zorgen dat je sneller het gewenste resultaat kunt bereiken met de skincare producten die je gebruikt.

Niet alleen worden de dode huidcellen verwijderd als je een scrub gebruikt, want ook stimuleer je de celvernieuwing. Daardoor zal de huid als je gaat scrubben steviger, gladder en zacht aanvoelen. Als je je huid regelmatig scrubt, zal je ervoor zorgen dat de dode huidcellen de huid niet kunnen verstoppen. Zo voorkom je uiteindelijk onzuiverheden als puistjes, pukkels en mee-eters. Scrubben is goed voor de huid, zolang het zorgvuldig gebeurt.

Hoe moet je scrubben?

Als je van plan bent om je huid te scrubben, is het belangrijk om te weten wat je precies moet doen. Zorg ervoor dat je op de juiste manier de huid scrubt, want als dit niet zorgvuldig gedaan wordt zal je de huid kunnen irriteren of zelfs beschadigen. 

Om te voorkomen dat de scrub niet op de juiste manier toegepast wordt, leggen we hieronder aan je uit hoe je precies kunt scrubben. Door dit stappenplan aan te houden kun je jouw huid op de juiste manier met een scrub verzorgen.

Jouw huid voorbereiden

Het is belangrijk dat je, voordat je de scrub aanbrengt, je huid goed voorbereidt. Doe dit door de huid nat te maken. Maak de huid nat met lauwwarm water. Door de huid nat te maken gaan de poriën van de huid openstaan en kan het product goed door de huid op worden genomen. Het zal dan een effectieve werking hebben. 

Daarnaast zal de korrel ook fijner aanvoelen op een huid die nat is. Als je de scrub aanbrengt op een droge huid, zal de korrel te veel over de huid schuren en dit kan voor irritatie zorgen. 

Nadat je de huid nat hebt gemaakt kun je de scrub aanbrengen. Pak niet te veel product, want vaak heb je aan een klein beetje al genoeg. Houdt als richtlijn een grootte van ongeveer een euromunt aan. Breng het product aan op de huid en begin met scrubben.

Zo scrub je op een milde manier

Heb je de huid nat gemaakt en het product met de korrel aangebracht? Dan kun je beginnen met scrubben, maar doe dit altijd op een milde manier. Kies voor het gezicht alleen voor een scrubproduct met een kleine korrel. Een kleine korrel is voor het gezicht voldoende. 

Kies je voor een grove korrel? Dan zal de huid beschadigd worden en geïrriteerd raken. Zo kun je een gevoelige huid creëren of de huid wordt extreem droog. Kies ook voor een scrub waarbij de fijne korrel oplosbaar is in water. Een scrub met jojoba korreltjes is daar een voorbeeld van. Deze korreltjes scrubben de huid en verwijderen op die manier de dode huidcellen. Vervolgens zullen de werkstoffen uit de korreltjes vrijkomen en hun werking doen op de huid.

Scrub altijd met fijne roterende bewegingen. Zet niet te veel druk, want zo kun je de huid ook weer irriteren. Door roterende bewegingen te maken zal de scrub goed haar werk kunnen doen, zonder dat de huid beschadigd wordt. Als je de huid op de juiste manier scrubt zal dit voor een glad, zacht en stralend effect zorgen.

Sluit het scrubproces af

Ben je klaar met scrubben? Dan zal je het scrubproces goed af moeten sluiten. Als je klaar bent met scrubben kun je het product van de huid verwijderen. Doe dit met lauwwarm water. Nadat je het product verwijderd hebt, is de huid kwetsbaar. De poriën staan nog open en de huid is vatbaar voor bacteriën. Het is daarom belangrijk om na het scrubben de poriën te sluiten. Doe dit met een lotion.

Je kunt er ook voor kiezen om na het scrubben je huid te reinigen met het dagelijkse reinigingsproduct dat je gebruikt. Na het reinigen van de huid kun je de lotion aanbrengen om zo de poriën te sluiten. Na het scrubben van de huid zullen de werkstoffen van de reiniging goed door de huid opgenomen kunnen worden, net als de werkstoffen van alle andere skincare producten die je gebruikt. Het is dus aan te raden om na het scrubben van de huid jouw skincare routine te vervolgen.

Gezicht scrubben: Hoe vaak doe je dit?

Als je de huid wilt gaan scrubben is het belangrijk om te weten dat je dit niet te vaak moet doen. De huid is kwetsbaar en kan snel geïrriteerd raken als je te vaak scrubt. 

Daarnaast kan ook de pH-waarde van de huid aangetast worden als je te vaak een scrub gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je met een scrub enkel het gewenste resultaat behaalt, is het belangrijk dat je niet vaker dan één keer per week de scrub gebruikt. Door één keer per week en zeker niet vaker te scrubben, zal je huidirritatie kunnen voorkomen. 

Zo voorkom je ook dat de pH-waarde aangetast wordt en dat er daardoor geen huidproblemen kunnen ontstaan. Het gezicht eenmaal per week scrubben is meer dan voldoende. Heb je een gevoelige huid? Scrub dan één keer in de twee weken en zeker niet vaker.

Heb je je huid gescrubd? Vervolg je skincare routine

Na het scrubben van de huid is het belangrijk om je skincare routine te vervolgen, zodat de huid goed verzorgd wordt. Je kunt na het scrubben van de huid direct beginnen met de normale reiniging die je dagelijks gebruikt. 

De huid kan na het scrubben de werkstoffen goed opnemen. De poriën staan open en de dode huidcellen zijn verwijderd. Zo kan de reiniging de huid goed schoonmaken. De poriën worden goed gereinigd en alle viezigheid wordt van de huid weggehaald. 

Na het reinigen van de huid zal je de poriën moeten sluiten. Doe dit met een lotion. De lotion zorgt er ook voor dat de pH-waarde van de huid hersteld wordt, zodat deze niet verlaagd of verhoogd wordt. Na het aanbrengen van de lotion kun je jouw gebruikelijke skincare producten aanbrengen.

Gebruik bijvoorbeeld een serum. Een serum is een dun product dat direct door de huid opgenomen zal worden. Het serum bestaat uit pure werkstoffen die na het scrubben en het reinigen goed hun werk kunnen doen. Je zal merken dat het serum direct de huid intrekt. 

Daarom is het belangrijk om na het smeren van het serum een crème aan te brengen. De crème bevat werkstoffen die goed zijn voor jouw huidtype en ook zorgt de crème voor comfort. Zo zal de huid niet trekkerig of droog aanvoelen. De crème zorgt er ook voor dat de huid soepel en zacht blijft.

Vervolgens kun je een beschermend product aanbrengen, die jouw huid zal beschermen tegen de zon. Kies voor een product waar een uv-filter in zit, zodat jouw huid niet beschadigd kan worden door zonlicht en andere invloeden van buitenaf. Verzorg je de huid na het scrubben dus goed, zodat je altijd het gewenste resultaat kunt bereiken en geen last krijgt van huidirritatie.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.