Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Goede gezichtsverzorging voor mannen en vrouwen uitgelegd

Goede gezichtsverzorging mannen en vrouwen

Zowel mannen als vrouwen willen er goed uitzien en daarom is een goede gezichtsverzorging belangrijk. Door de huid elke dag goed te verzorgen zal je ervoor zorgen dat huid goed in balans gehouden kan worden. De huid wordt met een goede gezichtsverzorging aangevuld daar waar nodig, zodat de huid kan herstellen en kan stralen. 

Het is belangrijk om de gezichtsverzorging op de juiste manier uit te voeren. Bepaal op basis van jouw huidtype welk product het beste toegepast kan worden. Daarnaast zal de gezichtsverzorging voor mannen er anders uitzien dan de gezichtsverzorging voor vrouwen. We vertellen je graag meer over de gezichtsverzorging die mannen en vrouwen toe kunnen passen.

Waarom is een goede gezichtsverzorging cruciaal?

Een goede gezichtsverzorging is een belangrijk onderdeel van de dag. Het is zaak dat we elke ochtend en elke avond onze huid verzorgen. Als we de juiste gezichtsverzorging toepassen, zal de huid aangevuld worden daar waar nodig en in balans komen.

Met de juiste verzorging voor het gezicht zal de huid niets te kort komen en ook nergens een te veel aan hebben. Een goede gezichtsverzorging zorg ervoor dat huid goed het vocht vast kan houden. Het vochtgehalte kan goed op peil gehouden worden. 

Dat geldt ook voor het talggehalte. Als het talggehalte te hoog ligt, kun je er met de juiste gezichtsverzorging voor zorgen dat de aanmaak van talg geremd wordt en dat de huid het talg beter kwijtraakt. Zo voorkom je dat de huid verstopt raakt. Met de juiste gezichtsverzorging zorg je er dus voor dat er geen huidproblemen ontstaan.

Verzorgen gezicht: Verschil mannen en vrouwen

Steeds meer mannen besteden aandacht aan een goede gezichtsverzorging. Ook mannen willen er goed uitzien en willen dus de juiste verzorging toepassen voor de gezichtshuid. De gezichtsverzorging voor mannen ziet er wel anders uit dan de gezichtsverzorging voor vrouwen. Dat komt omdat de huid van de man zo’n 20% dikker is dan de huid van de vrouw. Daardoor maakt de huid van de man meer talg aan en raakt dit minder goed kwijt. We zien dan ook vaker een vette huid bij mannen dan bij vrouwen. Mannen hebben sneller last van onzuiverheden dan vrouwen.

De huid van de man is ook steviger dan de huid van de vrouw. Dat komt omdat de mannenhuid meer elastine en collageen bevat. Zo zal de huid van de man voor het 35ste levensjaar geen fijne lijntjes of rimpeltjes vertonen. Bij de vrouwenhuid kunnen er al fijne lijntjes of rimpeltjes ontstaan vanaf het 20ste levensjaar. Dat komt omdat de huid van de vrouw minder elastine en collageen bevat. Elastine zorgt voor een elastisch en soepel gevoel. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid.

Daarnaast is de huid van de man sneller geïrriteerd door scheren. De vrouwenhuid ziet er over het algemeen rustiger uit dan de huid van de man. Uiteraard wilt dat niet zeggen dat de huid van de vrouw geen onzuiverheden over andere huidproblemen kan hebben. Omdat de huid van de man anders is dan de huid van de vrouw, zal ook de gezichtsverzorging er anders uitzien.

Gezichtsverzorging voor mannen

De gezichtsverzorging voor mannen zal ook moeten bestaan uit een reiniging en een verzorgende crème. Door de huid goed te reinigen zal de huid schoon gehouden kunnen worden. De viezigheid die op de huid ligt krijgt door de reiniging niet de kans om de huid te verstoppen. Zo voorkom je onzuiverheden. 

Na het reinigen van de huid is het raadzaam om een crème aan te brengen. Zo kan de huid gehydrateerd en verder verzorgd worden. Je kunt de gezichtsverzorging mannen aanvullen met verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan een serum, een masker of een dieptereiniging. Daarnaast zullen mannen ook hun gezichtsverzorging aanvullen met een aftershave na het scheren.

Veel mannen gebruik aftershave als ze geschoren hebben. Een aftershave zorgt vaak voor een brandend gevoel. Dat komt omdat er vaak alcohol inzit. Alcohol ontsmet, maar droogt de huid wel sterk uit. Daarom is het aan te raden om als man zijnde een aftershave te gebruiken waar geen alcohol in zit. 

Zo zal de huid niet uitdrogen, niet trekkerig aanvoelen en niet branden. De gezichtsverzorging mannen zal na het aanbrengen van de aftershave aangevuld kunnen worden met een kalmerende en verzachtende crème.

Gezichtsverzorging voor vrouwen

Vrouwen zien er graag goed uit en vinden een goede gezichtsverzorging dan ook uiterst belangrijk. De gezichtsverzorging voor vrouwen moet uit minimaal een reiniging en een crème bestaan. Als de huid twee keer per dag gereinigd wordt zal de huid goed schoon worden gehouden en zal je ervoor zorgen dat onzuiverheden voorkomen worden. 

Na het reinigen is het belangrijk om de huid te hydrateren met een serum en een crème. Daarnaast is het bij de gezichtsverzorging vrouwen belangrijk dat er preventief behandeld wordt tegen fijne lijntjes en rimpeltjes. Kies er als vrouw zijnde daardoor voor om bijvoorbeeld een oogcrème te gebruiken die de huid verstevigt. Zo zal je de vorming van fijne lijntjes en rimpeltjes kunnen vertragen.

Stappenplan goede gezichtsverzorging

Voordat je begint met jouw gezichtsverzorging, is het verstandig om een stappenplan door te nemen. Zo weet je waar jouw gezichtsverzorging uit moet bestaan en wat belangrijk is om te weten. 

Verzorg je huid enkel met milde producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Weet je niet goed welk huidtype je hebt? Kijk hier dan eerst naar voordat je begint met het verzorgen van jouw huid. Als je producten gebruikt die niet voor jouw huidtype bestemd zijn, zal je huidproblemen kunnen veroorzaken. 

Dat wil je voorkomen en daarom moet je goed naar je huidtype kijken. Na het bepalen van jouw huidtype kun je jouw gezichtsverzorging starten. Houdt daarvoor het onderstaande stappenplan aan.

Stap 1: pH-waarde huid herstellen na gezichtsreiniging

Heb je jouw huid gereinigd met het juiste skincare product? Dan staan de poriën open en is ook de pH-waarde van de huid aangetast. Als je hier direct iets aan doet zal dit geen gevolgen met zich meebrengt. 

Doe je hier niets aan? Dan zal de huid sneller geïrriteerd raken en uit balans raken. Door de poriën na de reiniging te sluiten en de pH-waarde te herstellen, zal je ervoor zorgen dat de huid terug in balans komt en dat het vochtgehalte op peil gehouden kan worden.

Daarnaast voorkom je dat de huid verstopt raakt. Viezigheid kan sneller onzuiverheden veroorzaken als de poriën van de huid open blijven staan. De pH-waarde van de huid herstellen is belangrijk, zodat de huid niet uitdroogt of trekkerig aanvoelt. Je kunt de pH-waarde van de huid herstellen en de poriën sluiten door na de reiniging een lotion of een tonic toe te passen. Breng daarna de juiste crème aan.

Stap 2: Jouw gezicht verzorgen door het te hydrateren

Nadat je de pH-waarde van de huid hersteld hebt, is het cruciaal om de huid goed te hydrateren. Door de huid te hydrateren zal je ervoor zorgen dat de cellen in de huid het vocht beter en langer vast kunnen houden. Zo zal het vochtgehalte goed op peil gehouden kunnen worden. 

De huid kan gehydrateerd worden door een goed werkende crème aan te brengen. Doe dit elke ochtend en elke avond. Gebruik een geschikte nachtcrème voordat je naar bed gaat, zodat de huid ’s nachts goed de werkstoffen op kan nemen. ’s Nachts neemt de huid het beste de werkstoffen van de producten op.

Stap 3: Aanvullende skincare tips verzorgen gezicht

Enkel een reiniging en een crème gebruiken in jouw gezichtsverzorging is vaak niet voldoende. Op lange termijn zal je dat aan de huid merken. Door enkel de huid te reinigen en een crème te gebruiken zal de huid niet het gewenste resultaat kunnen bereiken, of hier veel langer over doen. Vul daarom jouw skincare routine aan met geschikte producten. Jouw gezichtsverzorging kun je aanvullen met bijvoorbeeld een dieptereiniging, een masker, een serum en een beschermend product met een uv-filter.

Door een dieptereiniging bijvoorbeeld eenmaal per week toe te passen, zal je ervoor zorgen dat de huid diep gereinigd wordt en goed schoon wordt gehouden. Zo zullen de werkstoffen van de producten ook veel beter door de huid opgenomen kunnen worden, waardoor de producten veel effectiever zullen zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een scrub met een fijne korrel, zodat de dode huidcellen verwijderd kunnen worden. Er kan ook gekozen worden voor een exfoliatie product om de huid goed diep te reinigen.

Naast het uitvoeren van een dieptereiniging zal een masker ook goed toegepast kunnen worden. Een masker geeft de huid een boost. Je kunt met een masker de huid kalmeren, verzachten en hydrateren. Zo zal de huid sneller in balans kunnen komen. 

Vul jouw gezichtsverzorging ook aan met een serum. Een serum is een dun product die uit pure werkstoffen bestaat. Het serum zal direct door de huid op worden genomen, waardoor de huid daarna een voedende crème nodig heeft die voor comfort zorgt. 

Breng na het smeren van jouw crème een beschermend product aan. Zo kan de huid beschermd worden tegen uv-licht. De huid kan daardoor niet beschadigd raken als je in de zon zit.

Hoe kies je goede gezichtsverzorgingsproducten?

Vind je een goede verzorging van de gezichtshuid ook essentieel? Dan is het belangrijk om te bepalen welk huidtype je hebt. Op basis van jouw huidtype kun je de juiste gezichtsverzorgingsproducten aanschaffen. Zo weet je zeker dat de producten de juiste werking bieden voor jouw gezichtshuid en dat je het gewenste resultaat kan bereiken. 

Je kunt bepalen welk huidtype je hebt door te kijken naar de huidstructuur, de grootte van de poriën en de glans van de huid. Kijk goed of er onzuiverheden te zien zijn, bepaal voor jezelf hoe de huid aanvoelt en kijk welke kenmerken de huid nog meer laat zien.

Er bestaan maar liefst 7 verschillende huidtypes. Je hebt de normale huid, vochtarme huid, droge huid, vette huid, gevoelige huid, gemengde huid en de rijpe huid. Elk huidtype heeft haar eigen kenmerken. Kijk goed naar jouw gezichtshuid en bepaal op basis van wat je ziet en voelt welk huidtype je hebt.

Hoe vaak en wanneer verzorg je het gezicht?

Het is belangrijk dat de gezichtshuid goed verzorgd wordt en dat je een vaste skincare routine aanhoudt. Verzorg de huid altijd en elke dag. Doe dit elke ochtend en elke avond. Door de huid elke ochtend te verzorgen, zal je haar kunnen beschermen en voorbereiden op alle invloeden van buitenaf waar je overdag mee te maken krijgt. 

Verzorg je in de avond je gezichtshuid? Dan zal je de huid kunnen voorbereiden op de nacht. ’s Nachts werkt de huid het meest en zullen de werkstoffen van de producten beter opgenomen kunnen worden. De huid scheidt in de nacht dan ook de meeste afvalstoffen uit, die je in de ochtend dan weer verwijdert door de huid te reinigen. Als je de huid in de avond reinigt, zal je de viezigheid kunnen verwijderen waar de huid overdag mee te maken krijgt.

Verzorg de huid elke ochtend en elke avond en zorg ervoor dat dit op een zorgvuldige manier gebeurt. Blijf goed naar jouw huidtype kijken, want dit kan met de tijd veranderen. Heb je bijvoorbeeld een vochtarme huid en heb je hier jouw gezichtsverzorging op afgestemd? Dan zal je na een vaste skincare routine merken dat de huid zich aan het herstellen is en dat het vochtgehalte steeds beter op peil gehouden wordt. 

Zodra de huid eenmaal in balans is, zal ze zich volledig herstellen en zal je spreken van een normale huid. Als je een normale huid hebt en je huidtype is daardoor veranderd, is het ook belangrijk dat jouw gezichtsverzorging aan wordt gepast. Kies dan voor een gezichtsverzorging die afgestemd wordt voor de normale huid.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.