Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Behandelingen huidverbetering: Welke mogelijkheden zijn er?

Huidverbetering behandelingen

We willen allemaal een stralende en egale huid, maar lang niet altijd is dit vanzelfsprekend. Veel mensen hebben te maken met huidproblemen en hebben een effectieve behandeling nodig om het probleem goed en effectief aan te kunnen pakken. Kies voor effectieve huidverbetering bij ernstige huidproblemen.

Voordat er aan huidverbetering gewerkt kan worden, is het belangrijk om goed te kijken naar het huidprobleem. Bekende huidproblemen zijn acne, verwijde haarvaten en pigmentvlekken. Deze huidproblemen kunnen goed aangepakt worden als er voor de juiste behandeling gekozen wordt. Zo kun je jezelf goed richten op de huidverbetering.

Er bestaan meerdere behandelingen die voor de huidverbetering toegepast kunnen worden. Welke behandeling er toegepast wordt is afhankelijk van het huidprobleem en het doel van de huidverbetering. Dit gaat dan ook altijd in overleg met bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste of dermatoloog.

Wat is huidverbetering?

Als we het hebben over huidverbetering, hebben we het over het verbeteren van de huidstructuur en de huidconditie. Door middel van huidverbetering wordt het huidprobleem aangepakt en wordt de huid terug in balans gebracht. Huidverbetering is belangrijk en moet op een zorgvuldige manier uitgevoerd worden.

Het verbeteren van de huid kan door middel van speciale behandelingen en de juiste skincare producten. Je kunt werken aan de huidverbetering door eens in de zoveel tijd de schoonheidsspecialiste te bezoeken. Als de huidverbetering op de juiste manier uitgevoerd wordt zal de huid tot rust komen en kan het huidprobleem op (lange) termijn verdwijnen.

Hoe werkt de verbetering van je huid?

Het is belangrijk om te weten hoe de verbetering van je huid precies werkt voordat je hiermee begint. Als je jezelf focust op de huidverbetering, is het de bedoeling dat je de kern van het probleem aanpakt en de huid terug in balans brengt. Een huid met problemen is verstoord en de oorzaak kan zelfs diep in de huidlagen liggen.

De verbetering van de huid werkt als volgt: het huidprobleem wordt vastgesteld, er wordt een behandelplan opgesteld en de huid wordt op de juiste manier verzorgd met skincare producten. Als elke stap die ondernomen wordt op de huid en het probleem wordt afgestemd, zal het huidprobleem effectief aangepakt kunnen worden. Zo zal de huidstructuur verbeteren en dat geldt ook voor de huidconditie.

Welke bekende huidverbetering behandelingen zijn er?

Heb je last van een huidprobleem, is de huid uit balans of is de huid geïrriteerd? Dan kan dit vrijwel altijd goed behandeld worden. Er bestaan meerdere bekende huidverbetering behandelingen die goed toegepast kunnen worden. Door de schoonheidsspecialiste of dermatoloog kan er vastgesteld worden welke behandeling het meest effectief werkt en welke het beste toegepast kan worden.

Een huidverbetering behandeling gaat vaak in kuurverband. Dit houdt in dat er een behandelplan opgesteld wordt van meestal 6 tot 8 weken. Elke week vind er een huidverbetering behandeling plaats en daarnaast is het belangrijk om met de geadviseerde producten de huid te verzorgen. De huid wordt een aantal weken achter elkaar intensief behandeld, waardoor de huidverbetering goed kan werken.

We vertellen je graag welke behandelingen er zijn voor huidverbetering en wat deze behandelingen precies inhouden.

Laserbehandelingen voor een verbeterde huidconditie

Sommige huidproblemen gaan gepaard met verwijde haarvaten. De haarvaatjes worden verwijd en zijn goed zichtbaar. De verwijde haarvaatjes kunnen branderig aanvoelen of jeuken. Daarnaast vinden de mensen met dit probleem de huid niet meer mooi en kunnen zich onzeker voelen.

Verwijde haarvaatjes kunnen goed behandeld worden door middel van laserbehandelingen voor huidverbetering. Als je de huidverbetering start met laserbehandelingen, kun je de schoonheidsspecialiste of huidtherapeut bezoeken. Een laserbehandeling is effectief, maar wel gevoelig.

De laserbehandeling zorgt ervoor dat de stralen van de laser de verwijde haarvaatjes dichtbranden. Zo kan er geen bloed meer in de vaatjes komen en kunnen de vaatjes niet meer verwijden. Een laserbehandeling voor huidverbetering zorgt er dus voor dat de vaatjes niet meer zichtbaar zijn. Daardoor wordt de huid egaal.

Houd er wel rekening mee dat een laserbehandeling erg gevoelig kan zijn. Zeker in het gezicht is dit geen prettige behandeling. Wel is de behandeling zeer effectief. Bij een laserbehandeling is het wel noodzakelijk om de huid verder te verzorgen met de producten die geadviseerd worden door de schoonheidsspecialiste of huidtherapeut die de behandeling uitvoert.

De huid is door het laseren erg kwetsbaar en kan daardoor snel verbranden of geïrriteerd raken. In de crème die geadviseerd wordt zit dan ook altijd een uv-filter, om te huid te kunnen beschermen tegen zonlicht.

Huidverbetering middels micro-needling behandeling

Fijne lijntjes, verlies van stevigheid, een doffe huid, vlekjes of een grove huidstructuur vallen onder huidproblemen en ook dit kan goed aan worden gepakt. De huidverbetering voor deze huidproblemen kan gestart worden door middel van micro-needling. Deze behandeling kan over het gehele gezicht toegepast worden en is zelfs, in tegenstelling tot een laserbehandeling, veilig toe te passen rondom de ogen.

De micro-needling behandeling is zeer effectief als dit in kuurverband toe wordt gepast. Als je werkt aan huidverbetering door middel van micro-needling, zullen er tijdens de behandeling kleine minuscule kleine gaatjes in de huid gemaakt worden met een zogenoemde dermapen. Deze gaatjes zijn zodanig klein dat je ze nauwelijks te zien zijn.

Omdat de huid zich zal herstellen om de gaatjes terug dicht te maken, zal er nieuw collageen en elastine aangemaakt worden in de huid. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en elastine zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft. Zo worden fijne lijntjes en rimpeltjes voorkomen en zal de huid er aanzienlijk strakker uit komen te zien.

Daarnaast vindt er door de micro-needling behandeling celvernieuwing plaats. Daardoor wordt de huid egaler en zullen pigmentvlekken verminderen. Daarnaast zal de huidstructuur verbeteren.

Peelings die huidverbeterend werken

Bij een acnehuid is het belangrijk dat de huidverbetering gestimuleerd wordt op een effectieve manier. Acne is vaak een hardnekkig probleem, die met de juiste behandeling goed behandeld kan worden en daardoor kan verdwijnen. Om van acne af te komen is het belangrijk om een schoonheidsspecialiste te bezoeken. De schoonheidsspecialiste die gespecialiseerd is in huidproblemen als acne, zal op een verantwoorde en zorgvuldige manier aan de huidverbetering kunnen werken.

Acne kan goed aangepakt worden door middel van peelings. Er zijn verschillende peelings die gebruikt kunnen worden voor een acnehuid. Ook kunnen andere huidproblemen aangepakt worden met een peeling. Denk bijvoorbeeld aan littekens van acne, pigmentvlekken, verslapping van de huid, fijne lijntjes of grove poriën.

Welke peeling er toegepast wordt is afhankelijk van het huidprobleem en de huidverbetering waar aan gewerkt moet worden. Bij acne, littekens door acne, pigmentvlekken of veroudering van de huid kan er gekozen worden voor een medische peeling. Als er voor een medische peeling gekozen wordt, zal de behandeling ervoor zorgen dat de bovenste huidlaag zich sneller vernieuwt. Daardoor ontstaat er sneller een egale en gladde huid.

Houdt er wel rekening mee dat de huid na de peeling kan schilferen. Dat is juist een positief effect na de behandeling, want dat is een teken dat de peeling effectief gewerkt heeft en dat de huid zich aan het vernieuwen is. Daardoor is de huid wel gevoelig en kwetsbaar, waardoor de huid goed beschermd en verzorgd moet worden.

Hoe sterker de peeling, hoe dieper de peeling in de huid kan treden en hoe intensiever de werking van de behandeling. De schoonheidsspecialiste of huidtherapeut zal bepalen welke peeling het meest geschikt is voor de huidverbetering voor jouw huidprobleem.

Pigmentbehandelingen ter verbetering van de huid

Zonlicht kan voor huidschade zorgen en dit kan zich ook op latere leeftijd pas uiten. Als de huid beschadigd is door de zon, zullen er op latere leeftijd pigmentvlekken ontstaan. Deze pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd.

Pigmentvlekken kunnen behandeld worden met een speciale pigmentbehandeling. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een peeling, maar er bestaan ook producten met een licht blekend effect die daardoor de pigmentvlekken kunnen verlichten en verminderen. Daarnaast kunnen pigmentvlekken ook aangepakt worden door middel van een laserbehandeling.

Moedervlekken vallen ook onder pigmentvlekken en deze kunnen ook verwijderd worden. Dit gebeurd bij een huidtherapeut of dermatoloog. Een moedervlek die in het zicht zit of groot en verdikt is, kan verwijderd worden door hem weg te laten snijden. Dit gebeurd op een zorgvuldige manier, waardoor er geen complicaties zullen ontstaan.

Overige behandelingen huidverbetering

Naast de bovengenoemde behandelingen voor huidverbetering, zijn er ook overige behandelingen die toegepast kunnen worden. Als voorbeeld nemen we de huid verbeterende massage, die ook bekend staat als de bindweefselmassage. Een bindweefselmassage is zeer effectief, omdat de huid tot in het bindweefsel aangepakt wordt.

Je kunt een bindweefselmassage goed toepassen bij meerdere huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een verslapte huid, littekens of een sinaasappelhuid. De bindweefselmassage kan in het gezicht en op andere delen van het lichaam toegepast worden. Denk aan de benen, de armen en de rug. Omdat het bindweefsel goed aangepakt wordt zullen afvalstoffen vrijkomen en afgevoerd worden door het lichaam. Vervolgens scheidt het lichaam dit uit via het lymfestelsel.

De bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding in de huid. Daarnaast zorgt deze massage er ook voor dat het aanmaak van hyaluronzuur gestimuleerd wordt. Hyaluronzuur is voor onze huid ontzettend belangrijk. Dit is een lichaamseigen stofje houdt vocht vast en zorgt ervoor dat ons weefsel meer volume krijgt en daardoor niet verslapt.

Het bindweefsel bevat ook collageen, elastische en reticulaire vezels. Deze vezels zorgen voor de elasticiteit van de huid, voor volume en voor stevigheid. Een bindweefselmassage is een effectieve behandeling voor huidverbetering en kan daardoor voor meerdere huidproblemen toegepast worden als onderdeel van een goede skincare.

Welke risico’s kent een huidverbetering?

Niet alle behandelingen voor de huidverbetering kent risico’s, maar wel is het belangrijk om hier van op de hoogte te zijn als dat wel het geval is. Zo kan er bij een laserbehandeling ernstige schade aangericht worden aan de huid als deze behandeling niet zorgvuldig of op een onprofessionele manier uitgevoerd wordt. De laser kan de huid verbranden en zo kunnen er wondjes of zelfs blijvende schade ontstaan.

Een peeling die te sterk en de agressief is voor het huidprobleem, zal de huid kunnen verbranden. Het is daarom verstandig om deze behandeling enkel uit te laten voeren bij een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut die zich hier in gespecialiseerd heeft.

Daarnaast kan een bindweefselmassage ook gevolgen en risico’s met zich meebrengen als dit niet goed uitgevoerd wordt of als er geen advies gegeven wordt. Als je een bindweefselmassage uit laat voeren bij een professionele schoonheidsspecialiste of huid/massagetherapeut, zal er altijd uitgelegd worden dat het zeer belangrijk en zelfs noodzakelijk is om na de behandeling veel water te drinken. Door water te drinken kan het lichaam de afvalstoffen goed afvoeren en zal de huid zich goed kunnen herstellen.

Daarnaast is het ook belangrijk om je gezondheidstoestand in de gaten te houden. De bindweefselmassage kan er namelijk voor zorgen dat er verhoging of koorts ontstaat. Daarom zal de dag na de behandeling altijd contact opgenomen worden met de persoon die behandeld is, om op die manier risico’s en gevolgen tegen te gaan.

Is een verbetering van de huid permanent?

We willen allemaal dat de behandeling voor de huidverbetering permanent is en dat het huidprobleem voorgoed wegblijft. In sommige gevallen is dat zeker het geval, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In het geval van littekens door acne die door middel van een peeling behandeld worden en daardoor verdwijnen, zal het effect permanent zijn.

Je hoeft er daardoor niet bang voor te zijn dat de littekens op een dag weer terugkomen. Wel moet je bij verwijde haarvaatjes die behandeld worden door middel van een laserbehandeling rekening houden met het feit dat de kans aanwezig is dat de vaatjes terug opengaan en opnieuw verwijden.

Bij een laserbehandeling wordt er dan ook altijd duidelijk vermeld dat de behandeling niet altijd permanent is. Dit is per persoon verschillend en daarom kan er van te voren geen garantie gegeven worden. Wel zal de behandeling vaak voor de eerste jaren het gewenste effect geven.

Als er gekozen wordt voor een bindweefselmassage omdat de huid verslapt is, zal het resultaat ook niet permanent zijn. Op latere leeftijd zal de stevigheid van de huid alsnog afnemen. Wel kan er dan uiteraard weer een nieuwe behandeling toegepast worden om het huidprobleem aan te pakken.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.