Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Gezicht hydrateren als onderdeel van je gezichtsverzorging

Gezicht goed hydrateren

Is voor jou het verzorgen van jouw gezichtshuid ook zo belangrijk? Dan weet je wellicht dat het heel belangrijk is dat de huid goed gehydrateerd wordt. Door de huid te hydrateren zal je ervoor zorgen dat de huid niet trekkerig aanvoelt of zelfs droog wordt. 

Als je de beste gezichtsverzorging toe wilt passen, moet je ervoor zorgen dat het hydrateren van de huid niet ontbreekt. Hydrateer je de huid niet of niet voldoende? Dan zal dit op lange termijn voor problemen kunnen zorgen. Dit wil je voorkomen en dat kan op een eenvoudige manier door hier genoeg aandacht aan te besteden als je jouw huid gaat verzorgen.

Het nut van je gezicht hydrateren

Het is van groot belang dat de huid goed en vaak gehydrateerd wordt. Elke keer als je jouw huid gaat verzorgen zal je de huid moeten hydrateren. Dit is een belangrijk onderdeel van jouw gezichtsverzorging. Door de huid te hydrateren blijven de cellen in de huid namelijk met vocht gevuld. Het vocht zal door een goede hydratatie niet uit de cellen verdwijnen. Zo blijft het vochtgehalte op peil en de huid in balans.

Hydrateer je de huid niet goed of niet voldoende? Dan zal het vocht wel uit de cellen verdwijnen. Zo zal de huid trekkerig aanvoelen en zelfs extreem vochtarm kunnen worden. Een huid die vochtarm is en een duidelijk te kort aan vocht heeft, voelt aan alsof deze een maatje te klein is. Het trekkerige gevoel is vervelend en kan voorkomen worden met de juiste hydratatie. Als de huid vochtarm is zal deze ook sneller dof kunnen worden, omdat de huid de natuurlijke glans verliest.

Hoe kun je je huid hydrateren?

Als je de huid gaat verzorgen is het belangrijk om te weten hoe je de huid precies kunt hydrateren. Je kunt de huid hydrateren van buitenaf, maar ook van binnenuit. 

Hydrateer de huid altijd op een effectieve manier, zodat de huid sneller het vocht vast kan houden en de huid het snelst terug in balans kan komen. Als je de huid gereinigd hebt, zal de pH-waarde aangetast worden en daarom is het belangrijk om vervolgens de huid te hydrateren. Dit doe je met producten die een hydraterende werking hebben. 

Voordat je begint met hydrateren is het belangrijk om naar je huidtype te kijken. Zo weet je het beste hoe je jouw huid kunt verzorgen met de juiste hydraterende skincare producten.

Kies een hydraterend product dat bij je huidtype past

Kijk goed naar je huidtype voordat je begint met het verzorgen van de huid. Het is belangrijk dat je jouw huid hydrateert met een product die bij jouw huidtype past. Als je een product gebruikt die niet voor jouw huidtype bestemd is, zal je huidproblemen kunnen veroorzaken en de huid kan zelfs nog meer uitdrogen. Dit moet je zien te voorkomen en dat kan door jouw huidtype te bepalen. Er bestaan 7 verschillende huidtypes en je kunt bepalen welk huidtype jij hebt door te kijken naar de kenmerken.

Is jouw huid trekkerig en dof? Achterhaal dan waar dit vandaan komt, om te kunnen bepalen of je een vochtarme of een droge huid hebt. Is jouw huid extreem vet, heb je veel onzuiverheden, zijn de poriën groot en is de huid geïrriteerd? Dan spreek je van een vette huid. Door goed naar de huid te kijken en door goed te voelen, zal je kunnen bepalen welk huidtype je hebt. Op basis daarvan kun je jouw gezichtsverzorging uitvoeren met de juiste skincare producten.

Let op de ingrediënten in een hydraterend skincare product

Zodra je jouw huid gaat verzorgen en je legt de focus op hydrateren, is het zaak om goed naar de ingrediënten te kijken die in het product verwerkt zitten. Als je een droge of vochtarme huid hebt en je legt de focus op de hydratatie van de huid, is het van belang om producten te gebruiken waar ingrediënten in verwerkt zitten die hier de juiste werking voor hebben. 

Hyaluronzuur is voor een vochtarme huid een belangrijk ingrediënt. Dit is een lichaamseigen stofje die ervoor zorgt dat het vochtgehalte op peil gehouden wordt, dat de huid haar elasticiteit niet verliest en dat de huidbarrière hersteld wordt. Als je jouw huid goed wilt hydrateren zal hyaluronzuur dus zeker niet mogen ontbreken.

Hydrateer je gezicht op een milde wijze

Gebruik enkel producten voor jouw huid die op een milde wijze toegepast kunnen worden. Producten die een te agressieve werking op de huid hebben zullen voor verschillende huidproblemen kunnen zorgen. Kies voor milde producten die geschikt zijn voor jouw huidtype en die een goede hydraterende werking hebben voor de huid. 

Zo zal je jouw huid op de beste manier kunnen verzorgen, zonder dat de huid verder uit balans raakt. Na het reinigen van de huid is het belangrijk om de huid de hydrateren met een crème. De crème zorgt naast de hydratatie ook voor comfort. Zo zal de huid zacht en soepel aanvoelen, waardoor je ook geen last hebt van een trekkerig gevoel.

Andere opties naast een hydraterende crème

Naast een crème met een hydraterende werking kun je ook andere producten gebruiken voor jouw huid. Je kunt namelijk ook een serum aanbrengen. Een serum breng je aan na het reinigen van de huid en voor het aanbrengen van de crème. 

Wat een serum zo belangrijk maakt? Dat is het feit dat dit product uit pure werkstoffen bestaat die direct door de huid op worden genomen. Je zal daardoor de huid een boost geven die ze nodig heeft en verdient. 

Omdat het serum direct door de huid opgenomen wordt, is het belangrijk om daarna de crème te smeren voor comfort. Vul jouw skincare routine ook aan met een hydraterend masker, zodat de huid nog meer gestimuleerd wordt om het vocht in de cellen vast te houden.

Vervolgstappen skincare routine na het hydrateren

Heb je de huid goed gehydrateerd met de juiste producten? Dan is het raadzaam om ook goed te kijken naar de vervolgstappen. Na het verzorgen van de huid is het van belang dat de huid beschermd wordt. 

Kies ervoor om een beschermend product aan te brengen, zodat de huid niet beschadigd kan raken door zonlicht. Breng een product aan met een uv-filter. Zo voorkom je dat de huid verbrand. Door de huid altijd goed te beschermen tegen zonlicht zal je ook kunnen voorkomen dat er op latere leeftijd pigmentvlekken optreden.

Ook belangrijk: Je huid hydrateren van binnenuit

Niet alleen kun je van buitenaf de huid hydrateren. Je kunt dit namelijk ook van binnenuit doen. Dit is eveneens een essentieel onderdeel van jouw gezichtsverzorging. 

Door de huid van binnenuit te hydrateren, zal je ervoor zorgen dat de huid gestimuleerd wordt om lichaamseigen stofjes aan te blijven maken. Zo voorkom je dat de huid verder uitdroogt en je zorgt ervoor dat de huid sneller terug in balans komt en zichzelf herstelt.

Water drinken hydrateert enorm!

De huid van binnenuit hydrateren is mogelijk door voldoende water te drinken. Drink 1 à 2 liter water per dag. Zo worden de cellen in de huid gestimuleerd om het vocht vast te houden. 

Op die manier voorkom je dat de huid haar vocht verliest en vochtarm wordt. Maak van het drinken van water een vaste routine. Zo zal je hier het optimale resultaat mee kunnen bereiken en ook zorg je ervoor dat de huid niets te kort komt als het gaat om vocht.

Vitamines en mineralen die ondersteunen

Daarnaast is het verstandig om de juiste vitamines en mineralen te slikken. Kalium en sodium zijn mineralen die er samen voor zorgen dat het vochtgehalte in de huid op peil gehouden wordt. 

Vitamine C en magnesium zorgen ervoor dat de huid hyaluronzuur aan kan maken. Water drinken en het slikken van vitamines en mineralen is dus zeker belangrijk voor een huid die gehydrateerd moet worden.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.