Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

De beste skincare routine voor mannen en vrouwen volgen

Skincare routine mannen vrouwen

Het is heel belangrijk om de huid goed te verzorgen. Zo wordt de huid in balans gebracht en gehouden. De juiste skincare routine zal er voor zorgen dat de huid aangevuld wordt daar waar nodig en dat de huid niets te kort komt, waardoor er geen huidproblemen kunnen ontstaan.

Daarnaast zal de juiste huidverzorging er ook voor zorgen dat de huid juist niet te veel aanmaakt, bijvoorbeeld de aanmaak van talg. Als de huid namelijk te veel talg aanmaakt zal er een vette huid of zelfs acne kunnen optreden.

Het is belangrijk dat de skincare producten dagelijks gebruikt worden. Daardoor moet er een goede skincare routine toegepast worden. Zo kan de huid op de meest effectieve manier verzorgd worden. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Goede skincare routine: Waarom belangrijk?

Als je je huid goed wilt verzorgen, is het belangrijk om een goede skincare routine toe te passen. Pas de skincare producten dagelijks toe. Door een dagelijkse skincare routine toe te passen, zal je ervoor zorgen dat de kans op huidproblemen sterk verminderd worden.

Een dagelijkse skincare routine zorgt er namelijk voor dat de huid niets te kort komt of ergens een te veel aan heeft. Zo zal je op lange termijn een normale huid kunnen creëren die goed in balans is. Zorg ervoor dat jouw dagelijkse skincare routine bestaat uit de beste producten. De producten die je gebruikt moeten goed passen bij jouw huidtype.

Skincare routine test: Ken jouw huidtype

Wil je de huid goed verzorgen en kies je daarom voor een goede dagelijkse skincare routine? Dan is het eerst belangrijk om jouw huidtype te bepalen. Als je niet weet welk huidtype je hebt, kun je ook niet bepalen welke producten jouw huid nodig heeft en uit weke producten jouw skincare routine moet bestaan.

Er zijn 7 verschillende huidtypes die je kunt hebben. Je kunt een droge huid hebben, vochtarme huid, vette huid, rijpe huid, gemengde huid, gevoelige huid of een normale huid. Als je wilt kunnen vaststellen welk huidtype je hebt, is het belangrijk om naar de huidstructuur te kijken. Hieronder nemen we kort de huidtypes met je door.

De verschillende huidtypes

De 7 meest gangbare huidtypes zijn als volgt:

1. Normale huid: Laat de huid geen oneffenheden zien, is de huid glad en soepel? Dan kun je spreken van een normale huid. De normale huid is goed in balans, heeft een gezonde glans en de poriën zijn nauwelijks zichtbaar.

2. Droge huid: Voelt de huid trekkerig aan en ontstaan er schilfers? Dan heb je een droge huid als huidtype. Een droge huid wordt vaak veroorzaakt door invloeden van buitenaf, zoals de koude wind of de warmte van de verwarming in huis.

3. Vochtarme huid: De vochtarme huid houdt geen vocht vast, voelt trekkerig aan en kan dof zijn. Een vochtarme huid kan schraal zijn en een prikkelend gevoel geven.

4. Vette huid: Als de huid te veel talg aanmaakt en dit niet kwijtraakt, zullen de talgkliertjes en poriën verstopt raken. Er ontstaan dan puistjes en pukkels. De vette huid glimt en laat grove poriën zien.

5. Gemengde huid: Is de T-zone van het gezicht vet, maar de wangen droog? Dan spreken we van een gemengde huid. Het is bij dit huidtype belangrijk dat er met twee huidtypes rekening gehouden wordt, zodat de delen van het gezicht goed behandeld kunnen worden.

6. Rijpe huid: De oudere huid die verslapt is, fijne lijntjes laat zien en misschien ouderdomsvlekken toont, noemen we de rijpe huid. Een rijpe huid verliest haar stevigheid, omdat het aanmaak van collageen stopt.

7. Gevoelige huid: Een rode huid met vlekken en onzuiverheden is verstoord en kan erg gevoelig zijn. We spreken daarom in dat geval van een gevoelige huid. De gevoelige huid kan snel reageren en huidproblemen veroorzaken.

Onderzoek de structuur van jouw huid

Kijk goed naar je huid, de structuur ervan, de grootte van de poriën en of er oneffenheden te zien zijn. Door de huid te bekijken en te voelen kun je bepalen welk huidtype je hebt. Dit is een belangrijk onderdeel van de skincare routine, want als je niet weet welk huidtype je hebt is het verzorgen van de huid niet mogelijk.

Je kunt na het bepalen van je huidtype de juiste skincare producten aanschaffen. Hier kun je ook advies voor vragen bij een schoonheidsspecialiste. Als je de juiste skincare producten aangeschaft hebt, kun je direct beginnen met jouw dagelijkse skincare routine.

4 effectieve skincare routine stappen

Heb je alle producten in huis gehaald en wil je jouw huid optimaal verzorgen? Dan is het belangrijk om te weten waar jouw skincare routine uit moet bestaan. Je begint altijd met het reinigen van de huid, zodat de huid goed schoongemaakt wordt.

Vervolgens hydrateer je de huid om ervoor te zorgen dat de huid niet uitdroogt. Daarna bescherm je de huid en ook kun je jouw skincare routine verder aanvullen met andere producten. We willen je graag vertellen hoe je in 4 effectieve skincare routine stappen jouw huid kunt verzorgen en geven wat ze nodig heeft.

Stap 1: Je huid reinigen

Begin altijd met het reinigen van de huid. Door de gezichtshuid te reinigen kun je alle viezigheid verwijderen. De huid reinigen moet elke ochtend en elke avond. Overdag komt er viezigheid op de huid door onder andere invloeden van buitenaf en zweten. In de nacht werkt de huid het hardst en scheidt de huid alle afvalstoffen uit, waardoor er in de ochtend weer gereinigd moet worden om dit te kunnen verwijderen.

Als je huid op een effectieve manier reinigt, zal je ervoor zorgen dat de huid geen kans krijgt om verstopt te raken. Er kunnen zo geen onzuiverheden of andere oneffenheden ontstaan. Je reinigt de huid met een product die effectief werkt voor jouw huidtype. Kies bijvoorbeeld voor een milde foam- of gelreiniger bij een vette huid.

Stap 2: Het hydrateren van je huid

Nadat de huid gereinigd is staan de poriën open en kan de huid de werkstoffen goed opnemen. Het is daarom belangrijk om een voedende crème aan te brengen die jouw huid verzorgd en hydrateert. Door de huid te hydrateren nadat je gereinigd hebt, zal je ervoor zorgen dat de huid niet uit kan drogen door het reinigingsproduct.

Het hydrateren van de huid is mogelijk met een crème op basis van jouw huidtype. Als de huid goed gehydrateerd is zal het vocht in de cellen goed vast worden gehouden, waardoor het vochtgehalte op peil gehouden wordt.

Stap 3: Bescherm jouw huid

Na het aanbrengen van de hydraterende crème is het belangrijk om de huid goed te beschermen. Denk aan bescherming tegen invloeden van buitenaf, waaronder zonlicht. Zonlicht kan schade aanbrengen aan de huid en dit kan voorkomen worden door de huid in te smeren.

Doe dit altijd met een product waar een uv-filter in zit. Zo krijgt de zon de kans niet om de huid te verbranden en zo voorkom je huidschade en pigmentvlekken op latere leeftijd.

Stap 4: Jouw skincare routine aanvullen

Vul jouw skincare routine aan daar waar nodig. Je kunt je routine aanvullen met bijvoorbeeld een serum. Een serum breng je aan tussen je reiniging en je dag- of nachtcrème. Wat een serum een goede aanvulling maakt op jouw skincare routine? Dat is het feit dat een serum uit pure werkstoffen bestaat.

Een serum moet dun aangebracht worden en dit zal vervolgens direct door de huid op worden genomen. Je voelt het als het ware door de huid opgeslurpt worden. Een serum geeft een enorme boost aan de huid, waardoor de huid op een optimale manier verzorgd kan worden. Wel is het belangrijk om na het aanbrengen van een serum de crème aan te brengen. Omdat het serum direct door de huid opgenomen wordt zal hij niet voor comfort zorgen, wat een crème wel doet.

Niet alleen kun je jouw skincare routine aanvullen met een serum, maar ook met producten die voor huidproblemen goed kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan een peeling of een andere dieptereiniging. Er bestaan verschillende soorten peelings, waaronder de chemische of medische peeling. Deze peeling zorgt ervoor dat de huid zich sneller vernieuwt en daardoor zal er sneller een egale en gladde huid ontstaan.

Een peeling kan goed toegepast worden bij een huid met acne, littekens van acne, pigmentvlekken, fijne lijntjes of bij een verslapte huid. Gebruik een peeling niet vaker dan één keer in de week en zorg ervoor dat de peeling niet te agressief is voor jouw huidtype.

Je kunt jouw skincare routine ook aanvullen met een masker. Een masker mag één keer in de week toegepast worden. Je kunt met een masker de huid een boost geven. Een maker verzacht de huid, zorgt voor een gezonde glans en de huid wordt door een masker gekalmeerd. Daarnaast zorgt een masker er ook voor dat de huid goed gehydrateerd wordt, waardoor de huid niet uit zal drogen.

Aanvullende tips huidverzorgingsroutine

We kunnen allemaal wel eens wat tips gebruiken als het gaat om onze skincare routine. Als je de juiste skincare producten voor jouw huidtype gebruikt en je jouw skincare routine aanvult met geschikte producten, ben je goed op weg naar een stralende, egale en gezonde huid.

Toch willen we je als tip meegeven om ook eens in de zoveel tijd een schoonheidsspecialiste te bezoeken. De schoonheidsspecialiste zal jouw huid goed kunnen verzorgen en vaak is dit nog effectiever dan wanneer we het zelf doen. Als je de schoonheidsspecialiste bezoekt zal je ook behandelingen uit kunnen laten voeren die thuis niet mogelijk zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een medische peeling die erg intensief is voor de huid en alleen uitgevoerd mag worden door een schoonheidsspecialiste die zich hier in gespecialiseerd heeft. Zo zijn er andere behandelingen die als een goede huidverbetering gezien kunnen worden.

Daarnaast kun je jouw skincare routine aanvullen met andere behandelingen die de schoonheidsspecialiste uit kan voeren. Dit is zeker goed om de huid te blijven ondersteunen en te verzorgen.

Zo kies je de juiste producten voor jouw skincare routine

Zodra je goed weet welk huidtype je hebt, is het belangrijk om de juiste producten voor jouw skincare routine aan te schaffen. Er bestaan veel verschillende producten die voor jouw huidtype gebruikt kunnen worden. Daarom is het vaak lastig om te kijken welk product het beste bij jou past.

Je kunt er daarom voor kiezen om een schoonheidsspecialiste te bezoeken. Een schoonheidsspecialiste zal jouw huidtype bepalen en op basis daarvan de beste skincare producten adviseren. Zo weet je zeker dat je de beste skincare producten toe kunt passen en jouw huid kan ondersteunen en verzorgen.

Wanneer verander je jouw skincare routine?

Weet je voor jezelf welk huidtype je hebt? Dan kies je op basis daarvan de juiste skincare producten en start je jouw skincare routine. Wel is het belangrijk om de huid goed te blijven bekijken. Je huidtype kan door de jaren heen namelijk veranderen.

Stel je hebt een vette huid en deze behandel je met skincare producten die hier op gericht zijn. Je zal merken dat de huid zich steeds beter hersteld en dat je uiteindelijk geen onzuiverheden meer ziet, de huid minder talg aanmaakt en dat de poriën verkleinen. Als de huid niet vet meer is en onder controle is, zal de huid terug in balans raken en zal je zelfs van een normale huid kunnen spreken.

Het is dan belangrijk om jouw skincare routine te veranderen. Je moet dan producten gebruiken die gericht zijn op bijvoorbeeld de normale huid die je op dat moment hebt.

Door de juiste producten hiervoor te gebruiken zal je de normale huid in balans kunnen houden, zodat deze niet opnieuw terug vet wordt of uitdroogt. Gebruik altijd de skincare producten die jouw huidtype goed ondersteunen en verzorgen. Pas jouw skincare routine dan ook aan wanneer dit nodig is.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.