Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

De vochtarme huid verzorgen door het goed te hydrateren

Verzorgen vochtarme huid

Als de huid te weinig vocht vasthoudt en het vochtgehalte niet meer op peil gehouden kan worden, spreken we van een vochtarme huid. Een huid die vochtarm is voelt trekkerig aan en is vaak dof. Het is belangrijk dat de vochtarme huid goed verzorgd wordt, want het vochtgehalte moet zo snel mogelijk terug op peil worden gebracht.

Vervolgens is het belangrijk dat dit goed in balans wordt gehouden. Als de huid die vochtarm is goed verzorgd wordt zal je zeker een normale huid kunnen creëren. Wel moet je de huid de tijd geven die ze nodig heeft om te kunnen herstellen.

Verschil tussen vochtarme huid en droge huid

Bij een vochtarme huid denken veel mensen aan een droge huid. Toch zijn het twee andere huidtypes met sterke verschillen. Houdt ze daarom goed uit elkaar, zodat je nooit een skincare routine opbouwt voor een huidtype die je niet hebt. 

Een vochtarme huid wordt veroorzaakt van binnenuit, terwijl de droge huid veroorzaakt wordt door invloeden van buitenaf. De vochtarme huid houdt in de cellen in de huid niet goed het vocht vast. Het vocht loopt uit de cellen en daardoor voelt de huid trekkerig aan. 

De droge huid voelt ook trekkerig aan, maar laat vaak ook schilfertjes en rode vlekjes zien. Bij een droge huid spelen invloeden van buitenaf een grote rol. Denk aan de koude wind, verwarming, zon en een te warme douche.

Een vochtarme huid verzorgen: Hoe doe je dit?

Heb je een vochtarme huid? Dan is het belangrijk dat je dit huidtype goed verzorgd. Verzorg de huid met een milde reiniging, een effectief serum en een hydraterende crème. Het is belangrijk dat de huid die vochtarm is met de juiste producten verzorgd wordt, want alleen dan kan de huid terug in balans komen en weer gaan stralen. 

Kies de juiste producten voor jouw huidtype en bouw een effectieve skincare routine op. Verzorg jouw huid elke ochtend en elke avond goed. Zo krijg je het vochtgehalte het snelst weer op peil en zal je er op korte termijn al voor kunnen zorgen dat de huid fijner en minder strak aanvoelt.

Kies de juiste huidverzorgingsproducten

Voordat je begint met het verzorgen van jouw vochtarme huid, is het belangrijk om de juiste producten aan te schaffen. Vraag desnoods een schoonheidsspecialiste om advies als je zelf niet goed weet welk product je precies aan moet schaffen. 

Een vochtarme huid kan goed verzorgd worden met een milde reiniging. Kies bij voorkeur voor een milk of een reiniging op oliebasis, zodat daar de huid al direct mee gehydrateerd kan worden. Door de huid te reinigen zal alle viezigheid verwijderd kunnen worden en zullen de poriën open gaan staan, waardoor de werkstoffen van de producten beter door de huid opgenomen kunnen worden.

Na het reinigen van de huid is het verstandig om een serum aan te brengen. Een serum is een effectief product met pure werkstoffen. Een huid die vochtarm is zal een serum waar hyaluronzuur in verwerkt is zeker waarderen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stofje die ervoor zorgt dat de cellen het vocht goed vasthouden en ook zal dit stofje ervoor zorgen dat huid stevig blijft en elastisch. 

Een serum wordt direct door de huid opgenomen en zorgt niet voor comfort. Daarom is een crème belangrijk, die wel comfort kan bieden. Een crème die hydraterend werkt is voor de vochtarme huid een enorme must.

Hydrateer de vochtarme huid iedere dag

Bij een huid die vochtarm is moet je je focus volledig leggen op het hydrateren. Maak hier echt een dagelijkse routine van, anders zal de huid niet terug in balans kunnen komen. Door de huid elke dag te hydrateren, zal je ervoor zorgen dat het vochtgehalte het snelst terug op peil kan worden gebracht en ook gehouden kan worden. 

Hydrateer de huid elke ochtend en elke avond. Voer je skincare routine zorgvuldig uit en geef de huid de tijd die ze nodig heeft om te herstellen.

Ondersteun een huid die vochtarm is van binnenuit

Niet alleen van buitenaf kunnen we de huid hydrateren. Nog een effectieve manier om de huid te hydrateren is door dit van binnenuit te doen. Naast het toepassen van jouw dagelijkse skincare routine, is het heel belangrijk om water te drinken. 

Dit is bij elk huidtype belangrijk, maar bij een vochtarme huid is water drinken echt de eerste bouwsteen voor een gezond huidtype. Door elke dag 1 á 2 liter water te drinken zal je van binnenuit ervoor kunnen zorgen dat de huid gehydrateerd wordt. Als je elke dag veel water drinkt zal je cellen stimuleren om het vocht vast te houden. 

De cellen zullen het vocht niet weg laten glippen en ook het aanmaak van hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Door voldoende water te drinken scheidt je lichaam ook veel beter en sneller afvalstoffen uit. Zo verzorg je jouw huid dus op meerdere vlakken tegelijkertijd optimaal.

Hoe stem je jouw skincare routine af op het vochtarme huidtype?

Het is belangrijk om voordat je begint met jouw skincare routine, eerst goed te kijken naar de behoeftes van de huid. Als de huid vochtarm is moet je je focus leggen op het hydrateren van de huid. Kies voor de juiste producten die jouw huid kunnen geven wat ze nodig heeft. 

Stem jouw skincare routine af op jouw huid die vochtarm is. Houd tijdens het verzorgen van de huid ook goed de huid in de gaten door te kijken hoe ze reageert. Zo zal je sneller in kunnen grijpen als de producten niet effectief genoeg zijn, maar ook zal je sneller jouw skincare routine aan kunnen passen als de huid wel hersteld is. 

Door altijd goed de huid te bekijken en te voelen, zal je altijd jouw skincare routine het beste af kunnen stemmen op jouw vochtarme huid.

Tips om een vochtarm huidtype te reduceren

Als je last hebt van een vochtarme huid is het wellicht handig om wat tips door te lezen. Wij willen je graag tips meegeven die je toe kunt passen voor jouw huid die vochtarm is. 

Naast het drinken van water is het voor een vochtarme huid ook belangrijk dat ze beschermd wordt. Als een vochtarme huid te lang blootgesteld wordt aan zonlicht, zal de huid uit kunnen drogen. Dit doet geen goed voor een huid die al een te kort heeft aan vocht. Bescherm de huid goed tegen zonlicht door een goed werkende crème met uv-filter toe te passen.

Nog een tip die we aan je mee willen geven is om de pH-waarde van de huid terug in balans te brengen na het reinigen van de huid. Door de huid te reinigen zal ook de pH-waarde van de huid aangetast kunnen worden. De zuurtegraad zal verzwakken, waardoor de talg op de huid er niet meer voor kan zorgen dat de huid soepel en zacht blijft. Gebruik een lotion na het reinigen van de huid, zodat de huid niet verder uit kan drogen. 

Daarnaast zal de lotion er ook voor zorgen dat de poriën na het reinigen weer sluiten, waardoor de huid niet uit balans kan worden gebracht door invloeden van buitenaf.

Hoelang duurt het herstel van de vochtarme huid?

Hoelang de huid tijd nodig heeft om volledig te herstellen en het vochtgehalte terug op peil te brengen, is afhankelijk per persoon. Het ligt er ook aan in hoeverre de huid een te kort aan vocht heeft. Als je een vochtarme huid snel herkent en je bent er vroeg bij, zal je sneller een gezonde huid creëren dan een huid die al langer een te kort heeft aan vocht. 

Daarnaast zal bij de een de huid sneller herstellen dan bij de ander. Geef de huid de tijd die ze nodig heeft om terug in balans te komen. De huid vernieuwd zich gemiddeld om de 28 dagen. Kijk elke 28 dagen naar wat de producten voor de huid gedaan hebben. Zo zie je het beste welk verschil de producten maken. 

Zodra jouw vochtarme huid volledig hersteld is kun je jouw skincare routine aanpassen en afstemmen op een normale huid.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.