Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Onzuivere huid behandelen met een goede skincare routine

Goede onzuivere huid behandeling

Eén van de huidtypes die je kunt hebben is de vette huid en als dit gepaard gaat met veel onzuiverheden wordt dit ook wel de onzuivere huid genoemd. 

Als je een onzuivere huid hebt, is het belangrijk dat de huid goed schoon wordt gehouden. Zo krijgt de huid de kans niet om opnieuw verstopt te raken en zo voorkom je dat het huidprobleem verergert. Het is belangrijk dat de onzuivere huid verzorgd wordt met een goede skincare routine

Een huid die onzuiver is, kan goed behandeld worden en ook hier kun je weer een normale huid van maken. Dit vergt wel wat tijd en geduld. Zorg ervoor dat je de onzuivere huid geeft wat ze nodig heeft en ondersteunt daar waar nodig. 

Zo zal je ervoor zorgen dat het huidprobleem goed aangepakt kan worden en dat de onzuiverheden zullen verdwijnen.

Hoe herken je een onzuivere huid?

Heb je een onzuivere huid? Dan is de huid, zoals de naam al zegt, onzuiver. Een huid die onzuiver is laat veel pukkeltjes, puistjes en/of mee-eters zien. Daarnaast is de huid vaak extreem vet, met name de T-zone. De T-zone bestaat uit het voorhoofd, de neus, de huid rondom de mond en de kin. 

Een onzuivere huid kan ontstaan door poriën die verstopt raken. De poriën kunnen verstopt raken als de huid te veel talg aanmaakt. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door hormoonschommelingen in de puberteit. 

Een onzuivere huid is nog niet direct een acnehuid. Als je een huid die onzuiver is direct goed behandelt en verzorgt, zal je een ernstigere vorm van dit huidprobleem kunnen voorkomen.

Tips onzuivere huid behandelen

Als je last hebt van een onzuivere huid is het goed om te weten wat je ertegen kunt doen. Het is belangrijk dat de huid met de juiste skincare producten goed verzorgd wordt. 

Zo kan de huid herstellen en zal je naar een normale huid als huidtype toe kunnen werken. Door de huid die onzuiver is goed te verzorgen, zal je al snel zien dat de onzuiverheden afnemen en dat je het probleem onder controle hebt.

Tip 1: Reinig de huid die onzuiver is

Begin het verzorgen van de onzuivere huid altijd met een reiniging. Reinig de huid elke ochtend en elke avond. ’s Nachts werkt de huid het hardst en scheidt ze alle afvalstoffen uit. 

Overdag krijg je te maken met viezigheid van buitenaf en ook met zweet. Door elke ochtend en elke avond de huid te reinigen, zal je ervoor zorgen dat alle viezigheid verwijderd wordt. Zo zal de huid hier niet door verstopt kunnen raken en zo voorkom je een groot deel van de onzuiverheden.

Reinig een huid die onzuiver is met een mild product. Kies voor een foamreiniger of voor een milde gelreiniger. Een huid met onzuiverheden mag door de reiniging niet uit worden gedroogd. Als de onzuivere huid namelijk uit wordt gedroogd, zal de huid meer talg aanmaken. 

Talg helpt de huid van nature om gehydrateerd te blijven. Als de huid al onzuiver is wil je juist voorkomen dat de huid nog meer talg aanmaakt. Reinig daarom altijd op een milde wijze, zodat de huid niet uitdroogt.

Tip 2: Verzorg de huid met onzuiverheden

Na het reinigen van de huid met onzuiverheden is het cruciaal om de huid verder te verzorgen. Breng na het reinigen een lotion aan. Door het reinigen zijn de poriën van de huid open gaan staan en de lotion zorgt ervoor dat de poriën weer sluiten en dat de pH-waarde van de huid hersteld wordt.

Heb je de lotion aangebracht? Dan kun je een serum aanbrengen. Een serum is een dun product dat uit pure werkstoffen bestaat. De huid neemt het serum direct op, het slurpt als het ware naar binnen. Kies bij een onzuivere huid voor een serum met de juiste ingrediënten. Een serum met een antibacteriële, kalmerende en ontstekingsremmende werking zal door de huid die onzuiver is zeker gewaardeerd worden. 

Smeer na het aanbrengen van het serum een crème die op de onzuivere huid afgestemd is. Een crème zorgt voor comfort, zodat de huid soepel, zacht en fijn aanvoelt.

Tip 3: Verwen dit onzuivere huidtype

Naast een reiniging, een serum en een crème, kun je ook de huid die onzuiver is verzorgen met andere skincare producten. Verwen de huid die onzuiver is met bijvoorbeeld een masker of een peeling. 

Een masker kan ervoor zorgen dat de huid licht gereinigd wordt, dat bacteriën gedood worden en dat de huid gekalmeerd wordt. Daarnaast is een hydraterende werking in het masker voor een onzuivere huid ook belangrijk. Een masker kan bijvoorbeeld één of twee keer per week toegepast worden. 

Daarnaast kun je een peeling gebruiken. Een onzuivere huid kan het beste behandeld worden met een peeling op basis van zuren. Dit wordt ook wel chemisch exfoliëren genoemd. De zuren zullen ervoor zorgen dat de huid zich sneller gaat vernieuwen en herstellen. Zo zullen de onzuiverheden sneller verdwijnen en de huid kan daardoor terug egaal worden.

Tip 4: Bescherm een onzuivere huid

Belangrijk om te weten is dat ook de onzuivere huid goed beschermd moet worden tegen invloeden van buitenaf, waaronder de zon. De zon zal de huid kunnen beschadigen en ook kan de huid uitdrogen als ze te veel en te lang blootgesteld wordt aan zonlicht. 

Als je naar buiten gaat, is het dus raadzaam om de onzuivere huid te beschermen met een product met uv-filter. Kies daarnaast voor een minimale SPF 30. Zo voorkom je dat de huid verbrandt of andere schade oploopt door de zon.

Een onzuivere huid voorkomen: Hoe doe je dit?

Heb je jouw onzuivere huid goed behandeld en is het huidprobleem verdwenen? Dan wil je uiteraard wel weten hoe een huid die onzuiver is voorkomen kan worden. 

Je kunt een onzuivere huid voorkomen door de huid goed schoon te houden. Reinig elke ochtend en elke avond. Gebruik daarnaast de andere benodigde skincare producten voor jouw huidtype. 

Verwen je huid vaak genoeg met een masker of een peeling. Door het vocht- en talggehalte van de huid goed op peil te houden, zal je voorkomen dat de huid opnieuw onzuiver wordt.

Dit huidprobleem verminderen dankzij een huidspecialist

Krijg je de onzuivere huid niet onder controle of duurt het lang eer het probleem vermindert? Dan kun je een huidspecialist benaderen. 

Een huidspecialist zal behandelingen uit kunnen voeren die thuis niet mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een sterke chemische exfoliant. Daarnaast kan een huidspecialist jou vertellen welke producten het beste voor jouw huid gebruikt kunnen worden. 

Een huidspecialist kan eveneens op een verantwoorde en zorgvuldige manier de onzuiverheden verwijderen. Doe dit nooit zelf thuis, want als je hier zelf aan gaat beginnen is de kans groot dat er huidschade optreedt. 

Bij een huidspecialist gebeurt dat niet en daardoor kun je je onzuiverheden het beste daar laten verwijderen.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.