Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Huidveroudering tegengaan met skincare producten

Snel huidveroudering tegengaan

Naarmate we ouder worden zal onze huid ook gaan veranderen. Als de huid ouder wordt, zal deze fijne lijntjes en rimpels vertonen. Huidveroudering is een natuurlijk proces waar we eigenlijk niet aan kunnen ontkomen. 

Wel kunnen we het onderdrukken en proberen uit te stellen met de juiste skincare producten. Door de huid goed te verzorgen zal je ervoor zorgen dat de huid minder snel veroudert. Zo kun je langer met een strakke huid over straat, zonder jezelf te storen aan fijne lijntjes en rimpels. 

Hoe je huidveroudering tegen kunt gaan met behulp van skincare producten? Je leest het hier!

Hoe ontstaat huidveroudering?

Voordat we je alles gaan vertellen over hoe je huidveroudering tegen kunt gaan, willen we je eerst vertellen hoe huidveroudering precies ontstaat. 

Collageen en elastine zijn lichaamseigen stofjes. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en elastine zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft. Naarmate we ouder worden, maakt het lichaam steeds minder collageen en elastine aan. 

Daarnaast vermindert de aanmaak van hyaluronzuur, wat voor het juiste vochtgehalte en een sterke huidbarrière zorgt. Omdat het lichaam als we ouder worden steeds minder van deze stofjes aanmaakt en dit proces uiteindelijk stopt, zal er huidveroudering optreden. Dit is een proces waar we uiteindelijk allemaal aan moeten geloven.

Wat kenmerkt een verouderde huid?

Een verouderde huid herken je direct. De huid is verslapt, er zijn fijne lijntjes en rimpels te zien, de huid is vaak doffer dan anders en de natuurlijke glans is vaak niet meer aanwezig. 

Ook is een verouderde huid dunner dan een jonge huid. Daardoor is de verouderde huid gevoelig en kwetsbaar. Pas daarom op voor invloeden van buitenaf als je een verouderde huid hebt.

Huidveroudering tegengaan dankzij skincare producten

We willen uiteraard allemaal het liefst zo lang mogelijk van een strakke huid genieten. Daarom willen we er alles aan doen om huidveroudering tegen te gaan. 

Helemaal voorkomen is niet mogelijk, maar wel kunnen we het proces vertragen. Dit is mogelijk met de juiste skincare producten. Met de juiste skincare producten en een goede skincare routine kun je de huid langer stevig, elastisch en gehydrateerd houden. 

Maak van het gebruik van skincare producten een vaste routine. Zo zal de huid constant gestimuleerd worden om zich te verbeteren en in balans te blijven. Verzorg je huid elke ochtend en elke avond.

Een skincare product met collageen gebruiken

Collageen is een belangrijk lichaamseigen stofje. Zonder collageen zou de huid slap zijn en kwetsbaar. Om het verouderingsproces van de huid tegen te gaan of in ieder geval te vertragen, is het aan te raden om skincare producten te gebruiken met collageen. 

Zo wordt de huid gestimuleerd om collageen aan te maken en vast te houden. Op die manier blijft de huid langer stevig en kun je de vorming van fijne lijntjes en rimpeltjes tegengaan. 

Door skincare producten met collageen te gebruiken, zal je er dus voor zorgen dat de huid er strak uit blijft zien en dat de gezonde glans van de huid behouden blijft.

De huid exfoliëren kan helpen

Exfoliëren is een manier van dode huidcellen verwijderen. Door de huid te behandelen met een chemische exfoliatie zal je ervoor zorgen dat de huid sneller vernieuwd wordt. Een chemische exfoliatie wordt toegepast op basis van zuren. Normaliter vernieuwt de huid zich gemiddeld om de 28 dagen. 

Door een chemische exfoliatie kan dit vele malen sneller, waardoor de huid geprikkeld wordt om zich te herstellen. De zuren zullen ervoor zorgen dat de huid opnieuw collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaakt, waardoor de huidbarrière hersteld wordt. 

Zo kan de huid terug egaal worden zonder fijne lijntjes of rimpeltjes. Exfoliëren heeft voor vrijwel elk huidtype een gunstige werking en daardoor ook voor de verouderde huid.

Volg een hydraterende skincare routine

De oudere huid maakt steeds minder hyaluronzuur aan. Hyaluronzuur is een belangrijk lichaamseigen stofje. Dit zuur zorgt ervoor dat het vocht in de cellen van de huid vast wordt gehouden en dat de cellen sterk genoeg zijn, waardoor het vocht niet uit de cellen kan komen. Het vochtgehalte van de huid wordt op die manier goed op peil gehouden. 

Daarnaast blijft de huidbarrière in een goede conditie en zullen er geen fijne lijntjes of rimpels ontstaan door uitdroging. Als de huid steeds minder hyaluronzuur aan gaat maken, zal de huid vochtarmer worden. Daardoor is het heel belangrijk om de huid te blijven hydrateren, zodat ook de aanmaak van hyaluronzuur gestimuleerd wordt. 

Er zijn verschillend skincare producten te vinden waar hyaluronzuur in verwerkt zit, waardoor dit door het lichaam aangemaakt blijft worden. Zo voorkom je dat er huidveroudering optreedt en zo kun je fijne lijntjes en rimpeltjes tegengaan.

Aanvullende skincare tips tegen huidveroudering

Zonlicht heeft eveneens invloed op de huidveroudering. Als de huid te veel blootgesteld wordt aan zonlicht, zal het huidverouderingsproces sneller in gang komen. Bescherm de huid daardoor altijd goed tegen de zon. 

Smeer de huid in met een goede crème met uv-filter en een minimale SPF 30. Door de huid tegen de zon te beschermen, zal je ook voorkomen dat de huid kan verbranden. Een verbrande huid zorgt ervoor dat de huid sneller veroudert. 

Daarnaast zal je ouderdomsvlekken kunnen voorkomen door de huid goed tegen de zon te beschermen. Als de huid te lang en te vaak blootgesteld wordt aan zonlicht, zullen er op latere leeftijd ouderdomsvlekken kunnen ontstaan. 

Dit zijn pigmentvlekken die optreden door zonschade aan de huid. De zon verwart de pigmentcellen in de huid, waardoor het pigment op een bepaalde plek ophoopt en er op die manier een pigmentvlek ontstaat. Dit worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd.

Zorg er alsmede voor dat de huid goed gereinigd en goed verzorgd wordt met de juiste skincare producten. Reinig de huid elke ochtend en elke avond, zodat alle viezigheid verwijderd wordt. Breng na de reiniging een serum aan die de verouderde huid een boost geeft. 

Gebruik een serum dat de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur stimuleert. Zo blijft de huid sterk, elastisch en gehydrateerd. Een serum bestaat uit pure werkstoffen en wordt direct door de huid opgenomen. Daardoor is het belangrijk om na het aanbrengen van het serum een crème aan te brengen. 

Een crème zorgt voor comfort en zal de juiste werkstoffen bieden voor jouw huidprobleem. Kies dan ook voor een crème die speciaal gericht is op de verouderde huid, zodat je dit proces kunt vertragen. Op die manier blijft de huid het langst stevig en zal de conditie van de huid niet verslechten.

Is huidveroudering altijd onomkeerbaar?

De eerste fijne lijntjes en rimpeltjes kunnen met de beste skincare producten verwijderd worden of zichtbaar worden verminderd. Maar naarmate we ouder worden en het verouderingsproces echt op gang komt, kunnen we dit niet meer omkeren. 

Huidveroudering is dus niet altijd onomkeerbaar. Wel kunnen we het proces vertragen en het zo goed mogelijk laten verlopen. Zo wordt de verouderde huid onderdrukt, waardoor de huid langer in een sterke conditie blijft. 

Als de huid aan het verouderen is of al volledig is verouderd, kunnen we alsnog behandelingen uitvoeren en skincare producten gebruiken om de huidconditie sterk te houden. Je kunt dus altijd gebruik blijven maken van skincare producten die gericht zijn op de verouderde huid. 

Dit is heel belangrijk, omdat de huid dan gezond kan blijven en er geen andere huidproblemen ontstaan.

Verouderde huid door de huidspecialist laten behandelen

Heb je een verouderde huid en wil je deze graag goed onderhouden en behandelen? Dan kun je er naast het gebruikmaken van skincare producten ook voor kiezen om de huid te laten behandelen door een huidspecialist. Een huidspecialist weet precies waar de verouderde huid behoefte aan heeft en hoe de huidveroudering het beste kan verlopen. Als de huid veroudert, zal een bindweefselmassage zeker effectief zijn.

Bij een bindweefselmassage, ook wel huidverouderingsmassage genoemd, wordt het bindweefsel gemasseerd. Het onderhuidse bindweefsel wordt als het ware kapot gemaakt, waardoor het bindweefsel gestimuleerd wordt om zich te vernieuwen. 

Op die manier wordt de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur gestimuleerd. Zo zal de huid verstevigen en dit zal al snel aan de huid te zien zijn. Bij een huidspecialist kun je een bindweefselmassage op een effectieve manier uit laten voeren. 

Tot slot kan een huidspecialist skincare producten adviseren die je voor de verouderde huid het beste kunt gebruiken.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.