Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Last van een gevoelige huid? Zo verzorg je dit huidtype

Gevoelige huid verzorgen

Om de juiste skincare routine te creëren moet je eerst goed weten welk huidtype je hebt. Eén van de 7 verschillende huidtypes die er zijn is de gevoelige huid. Een huid die gevoelig is kan al snel reageren op producten die te sterk zijn. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke producten geschikt zijn voor de huid die gevoelig is.

Als je een gevoelige huid hebt is een goede verzorging belangrijk. Een huid die gevoelig is heeft een zachte reiniging nodig en een kalmerende crème. Als je de juiste producten gebruikt voor jouw huid die gevoelig is zal je ervoor kunnen zorgen dat de huid tot rust komt en weer gaat stralen.

Wat is een gevoelige huid?

Een huid die gevoelig is herken je al snel. De gevoelige huid is rood, kan jeuken of branderig aanvoelen, laat schilfertjes zien en is uit balans. Een huid die gevoelig is kan ook onzuiverheden en onderhuidse ontstekingen laten zien, omdat de huid snel geïrriteerd raakt. 

Daarnaast reageert de huid heftig op invloeden van buitenaf, maar ook op producten die te sterk zijn. Een gevoelige huid moet terug in balans worden gebracht en dit is mogelijk met de juiste producten. 

Om er zeker van te zijn dat je jouw gevoelige huid op de beste manier verzorgd, is het aan te raden om een schoonheidsspecialiste te bezoeken. Zij kan jou producten adviseren die voor jouw huid het beste werken en ervoor zullen zorgen dat de huid gekalmeerd wordt.

Hoe kun je een gevoelige huid in het gezicht verzorgen?

Als je last hebt van een gevoelige huid is het belangrijk dat de huid goed verzorgd wordt. Jouw skincare routine moet minimaal bestaan uit een reiniging en een crème. Het is nog beter als je jouw dagelijkse skincare routine aanvult met een serum. 

Daarnaast is het mogelijk om eenmaal per week een masker toe te passen. Door te reinigen wordt de huid goed schoon gehouden en zullen de werkstoffen van de producten beter opgenomen worden. 

Ook is het zaak om de huid goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De gevoelige huid kan snel reageren en geïrriteerd raken. Dit kun je voorkomen door de huid goed te verzorgen en te beschermen.

Dit huidtype heeft baat bij milde skincare producten

Gebruik voor een huid die gevoelig is enkel milde skincare producten. Een gevoelige huid raakt snel geïrriteerd en dit kun je verergeren door producten te gebruiken die te sterk zijn. Het is belangrijk dat je huid tot rust laat komen en dit kun je bereiken door milde skincare producten te gebruiken die speciaal gericht zijn op de gevoelige huid. 

De schoonheidsspecialiste kan jou helpen bij het kiezen van producten. Kies voor een milde reiniging die de huid niet aantast. Breng daarna een crème aan die de huid terug in balans kan brengen zonder dat de huid geïrriteerd raakt. 

Als je verkeerde producten gebruikt zal het huidprobleem verergeren en dit moet je zien te voorkomen. Test een product eerst voorzichtig uit als je een gevoelige huid hebt, zodat je kunt zien hoe de huid hierop reageert.

Kalmeer en breng de gevoelige huid tot rust

Het is belangrijk dat de gevoelige huid gekalmeerd wordt en tot rust komt. Kies daarom voor een milde reiniging die ervoor zorgt dat de poriën goed gereinigd worden en dat de viezigheid van buitenaf verwijderd wordt, zonder dat de huid hier een heftige reactie op geeft. 

Na het reinigen is het belangrijk om een serum aan te brengen. Een serum bestaat uit pure werkstoffen. Je kunt voor een huid die gevoelig is een serum gebruiken waar bijvoorbeeld kamilleolie in verwerkt zit. Kamilleolie is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Dat komt omdat kamilleolie een ontstekingsremmende, kalmerende en verzachtende werking heeft. Kamilleolie kan dus gebruikt worden om de huid te laten kalmeren en tot rust te laten komen.

Na het aanbrengen van het serum zal je een crème moeten smeren. De crème zorgt voor comfort en een zacht gevoel. Kies voor een crème met de juiste werkstoffen die jouw gevoelige huid tot rust laten komen en laten kalmeren. Een crème waar aloë vera extracten in verwerkt zitten werkt kalmerend en brengt de gevoelige huid tot rust.

Het gevoelige huidtype dient beschermd te worden

Bescherm de gevoelige huid tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht. Zonlicht kan een huid die gevoelig is snel aantasten. De huid zal snel verbranden en roder worden. Bescherm de huid daardoor altijd met een goed uv-filter. 

Zo voorkom je dat de huid die gevoelig is een heftige reactie toont. Daarnaast kun je ook je huid beschermen met een crème die hier speciale werkstoffen voor bevat. 

Denk bijvoorbeeld aan een crème waar havermout extract in verwerkt zit. Havermout heeft een beschermende, kalmerende en verzachtende werking. Dat maakt havermout uiterst geschikt voor de gevoelige huid.

Stem jouw skincare routine af op dit gevoelige huidtype

Weet je precies welke producten je moet gebruiken voor de huid die gevoelig is? Dan is het belangrijk om een vaste skincare routine toe te passen. Gebruik de reiniging, het serum en de crème elke ochtend en elke avond. Zo blijft de huid goed schoon en zal hij dag in dag uit gekalmeerd en beschermd worden. 

Vul jouw skincare routine aan daar waar nodig. Kies er bijvoorbeeld voor om één keer per week een masker te gebruiken.

Een masker die speciaal op de gevoelige huid gericht is zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd wordt, gekalmeerd wordt en tot rust komt. Zo krijgt de huid die gevoelig is een boost en zal ze nog sneller terug in balans kunnen komen. Kies dan ook weer voor een masker met een milde werking, zodat de huid niet geïrriteerd kan raken. 

Het is belangrijk dat je jouw skincare routine goed afstemt op jouw gevoelige huid. Zo zal je de huid altijd kunnen geven wat ze nodig heeft en kunnen ondersteunen daar waar nodig.

Welke invloeden hebben effect op de gevoelige huid?

Voordat je begint met de vaste skincare routine voor jouw huid die gevoelig is, zal je moeten achterhalen waar het probleem precies vandaan komt. Daarnaast is het goed om op de hoogte zijn van welke factoren er invloed hebben op een huid die gevoelig is. 

Een huid die gevoelig is kan een erfelijke aanleg hebben. Als de gevoelige huid genetisch bepaald is zal deze dunner zijn dat een huid die normaal is. Daardoor zal de huid die gevoelig is sneller reageren op invloeden van buitenaf. Niet altijd hoeft de huid die gevoelig is genetisch bepaald te zijn. Je kunt namelijk ook een gevoelige huid krijgen door bijvoorbeeld het klimaat.

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de huid die gevoelig is. Dit kan onder andere door het klimaat komen, door verkeerde producten, een onderliggende huidaandoening, stress en/of leefstijl. Probeer daarom altijd te achterhalen waar het probleem bij jou vandaan komt. Dit is zeer belangrijk om te weten, want zo kun je het probleem bij de kern aanpakken en voorkomen dat het erger wordt. 

Zorg voor een gezond voedingspatroon als de huid gevoelig is. Drink veel water zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden en niet voor een geïrriteerde huid kunnen zorgen. Voorkom bij een huid die gevoelig is grote temperatuurverschillen. Als de huid die gevoelig is zo snel om moet schakelen door een groot temperatuurverschil, zal ze snel kunnen reageren en het probleem verergeren.

Het herstel van het gevoelige huidtype heeft tijd nodig

Geef de huid die gevoelig is de tijd die ze nodig heeft. Het is belangrijk dat de huid de tijd krijgt om tot rust te komen, te kalmeren en te herstellen. Bij een huid die gevoelig is kan het een tijdje duren voordat de huid volledig hersteld is. Zeker als het probleem veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld een onderliggende huidaandoening. 

Als het probleem veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld de leefstijl, zal het probleem sneller aangepakt kunnen worden. Hoelang het duurt tot dat de huid volledig hersteld is, zal per persoon verschillend zijn.

Houd de huid goed in de gaten en kijk hoe de huid reageert op de producten die je gebruikt. Om de 28 dagen vernieuwt de huid zichzelf, waardoor je dan goed de werking van de producten kunt zien. Je zal zien dat bij het juiste product gebruik de huid met de tijd steeds rustiger wordt en minder snel zal reageren op invloeden van buitenaf. 

Zodra de huid terug in balans is en je hebt de gevoelige huid goed onder controle, zal je je skincare producten aan kunnen passen. Maar tot die tijd is het belangrijk om de huid de tijd te gunnen die ze nodig heeft.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.