Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

De gemengde huid verzorgen: Zo ondersteun je dit huidtype

Gemengde huid verzorgen

Voordat we een skincare routine opbouwen is het belangrijk om vooraf te bepalen welk huidtype je hebt. Er zijn 7 verschillende huidtypes en daar is de gemengde huid er één van. De gemengde huid kan soms wat lastig te verzorgen zijn, maar als je eenmaal de goede skincare routine aanhoudt zal je de huid al snel terug in balans kunnen brengen.

Het is bij een gemengde huid belangrijk dat deze dagelijks gereinigd en goed verzorgd wordt met een geschikte crème. Een huid die gemengd is verdiend alle aandacht en de juiste producten, zodat de huid aangevuld of juist afgeremd wordt daar waar nodig. Wij willen je graag vertellen hoe je een gemengde huid het beste kunt verzorgen!

Wat is een gemengde huid?

Een gemengde huid is een veel voorkomend huidtype. Heb je last van een gemengde huid? Dan heb je eigenlijk twee huidtypes. Vaak is bij een huid die gemengd is de T-zone vet en de wangen droog. Onder de T-zone vallen het voorhoofd, de neus, de huid rondom de mond en de kin. Omdat er sprake is van twee huidtypes bij een huid die gemengd is, heeft de huid de juiste verzorging nodig. Het deel dat vet is moet droger worden en ondertussen moet je oppassen dat de droge wangen niet nog droger worden. Deze moeten juist gehydrateerd worden, maar dan wel zonder dat de T-zone daar een negatieve reactie op geeft.

Bij een huid die gemengd is moet je dus goed af kunnen stemmen wat de huid precies nodig heeft. Als de huid eenmaal onder controle is zal ze zich goed kunnen herstellen en zal ook jij van een stralende en egale huid kunnen genieten.

Hoe verzorg je een gemengde huid?

Als je een gemengde huid hebt is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Dit huidtype kun je dagelijks verzorgen met een reiniging, een serum en een crème. Daarnaast kun je je skincare routine aanvullen met een masker of een dieptereiniging die eenmaal per week toegepast wordt. Als je jouw huid die gemengd is gaat verzorgen, is het belangrijk dat het deel dat droog en vochtarm is gehydrateerd wordt. Het vette gedeelte moet juist geremd worden, zodat de aanmaak van talg geremd wordt en dat de huid haar onzuiverheden kwijt kan raken.

Kies juiste huidverzorgingsproducten voor dit huidtype

Heb je een huid die gemengd is? Kies dan de juiste skincare producten voor dit huidtype. Het is belangrijk dat je een goed werkende reiniging toepast. Na het reinigen zal je een serum en een crème aan moeten brengen. Gebruik een hydraterend product voor de vochtarme delen van het gezicht. Voor de vette zones van de huid kun je een bacteriedodend, ontstekingsremmend en kalmerend product gebruiken.

Wees niet bang dat je met veel verschillende crèmes moet werken voor een huid die gemengd is. Vaak kun je namelijk ook producten vinden die speciaal gericht zijn op de huid die gemengd is. Deze producten bevatten werkstoffen die goed werken voor de drogere huid en een goede werking hebben voor de vette zones van de huid. Als je het lastig vindt om zelf skincare producten te zoeken die bij jouw gemengde huid passen, is het aan te raden om advies te vragen aan een schoonheidsspecialiste. Zij kan jou vertellen welke producten jouw huid nodig heeft. Zo weet je direct dat je de beste producten aan kunt schaffen en dat je jouw skincare routine op de juiste manier uit kunt voeren.

Breng de huid die gemengd is in balans

Heb je een gemengde huid? Dan is deze uit balans. Vooral de T-zone maakt te veel talg aan en raakt dit niet kwijt. Met als gevolg dat de poriën en talgklieren verstopt raken en dat de huid onzuiverheden laat zien. De wangen zijn vaak droog en kunnen trekkerig aanvoelen en schilfertjes laten zien. Bij een huid die gemengd is zal je je focus moeten leggen op het terug in balans brengen van de huid. Je kunt een huid die gemengd is alleen in balans brengen door de juiste producten te gebruiken en hier een vaste routine van te maken. Zodra de huid in balans komt zullen de huidproblemen afnemen en zal de huid stralen en egaal worden.

De gemengde huid hydrateren en beschermen

Nadat je gereinigd hebt staan de poriën van de huid open en zijn ze goed schoon. De huid kan na de reiniging de werkstoffen van de producten goed opnemen. Daardoor is het belangrijk om de huid na de reiniging goed te verzorgen en te beschermen. Breng na de reiniging een serum aan die hydraterend werkt voor de droge zones. Een serum bevat pure werkstoffen die direct door de huid opgenomen worden. Als het serum door de huid is opgenomen zal je een crème aan moeten brengen. De crème die je smeert zorgt voor comfort en een zacht gevoel.

Kies voor een crème die hydrateert, maar die ook een antibacteriële werking heeft. Zo krijgen de bacteriën van de vette zones de kans niet om ontstekingen te veroorzaken. Als de crème aangebracht is zal je een beschermend product aan kunnen brengen met bijvoorbeeld een uv-filter. Zo bescherm je de huid tegen zonlicht en zo voorkom je verdere huidirritatie.

Houd rekening met deze tips naast je skincare routine

Het is belangrijk dat je de reiniging, het serum, de crème en het beschermende product elke dag gebruikt. Verzorg je huid elke ochtend en elke avond. Naast je vaste dagelijkse skincare routine kun je ook nog andere producten toepassen. Kies bijvoorbeeld voor een masker die je één keer per week toepast. Een masker kan ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd wordt en dat de huid kalmeert. Voor een huid die gemengd is kan een masker met deze werking goed helpen. Daarnaast kan de huid ook één keer per week behandeld worden met een dieptereiniging. Kies bijvoorbeeld voor een milde peeling die de huid sneller laat vernieuwen. Zo zal de vette huid afnemen en zal de huid sneller egaal worden en uiteindelijk ook beter gehydrateerd worden. Op die manier pak je zowel de vette als de droge zones van de huid goed aan.

Hoelang moet je een gemengd huidtype verzorgen?

Hoelang je de gemengde huid precies moet verzorgen is afhankelijk van hoe snel het proces verloopt. Je wilt dat je huid zo snel mogelijk terug in balans komt, maar dit is per persoon verschillend. Bij de een zal de huid sneller herstellen dan bij de ander. Geef en gun je huid de tijd die ze nodig heeft om terug in balans te kunnen komen. Je hebt je doel sneller bereikt als je je skincare routine elke ochtend en elke avond toepast. Gebruik de aanvullende producten die je kunt gebruiken voor de gemengde huid niet vaker dan één keer per week, want anders kun je de huidproblemen juist verergeren.

Door jezelf te houden aan de vaste dagelijkse routine zal je de huid de nodige boost en ondersteuning geven die ze nodig heeft. De huid vernieuwd zich om de 28 dagen en daarom is het belangrijk om na deze 28 dagen te kijken hoe de huid verbeterd is. Je zal elke keer zien dat de huid zich weer een stuk hersteld heeft en dat de huid steeds verder terug in balans komt.

Nieuwe skincare routine wanneer je gemengde huid in balans is

Zodra de huid die gemengd is terug in balans is, zal je je dagelijkse skincare routine aan moeten passen. Heeft jouw huidverzorging goed zijn werk gedaan en heb je nu een normaal huidtype die er stralend en egaal uitziet? Dan hoef je je huid niet meer te verzorgen met de producten die je voor de gemengde huid gebruikt hebt. Als de huid terug in balans is zal je andere producten moeten gebruiken die op de normale huid gericht zijn. Zo zal je ervoor kunnen zorgen dat de huid in balans kan blijven.

Als je van een gemengde huid naar een normale huid bent gegaan, zal je met de juiste producten ervoor kunnen zorgen dat het vochtgehalte op peil gehouden wordt en dat ook de aanmaak van talg op peil wordt gehouden. Zo voorkom je dat de huid opnieuw uitdroogt of juist extreem vet raakt. Houdt altijd goed je huidtype in de gaten, zodat je direct je skincare routine aan kunt passen zodra de huid verandert.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.