Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Wat is een droge huid en hoe verzorg je dit huidtype?

Droge huid als huidtype

We hebben allemaal een huidtype en elke huid verdient de beste huidverzorging. Eén van de huidtypes die er zijn, is de droge huid. Een droge huid kan moeilijk het vocht vasthouden en zal daardoor steeds meer uitdrogen. Vaak wordt een huid die droog is veroorzaakt door invloeden van buitenaf. In de winter hebben we vaak sneller last van een huid die droog is. De wind is koud en we zetten in huis de verwarming aan. Door de verwarming droogt onze huid uit. Het is dus belangrijk om de droge huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Daarnaast zijn we in de winter sneller geneigd om warm te douchen, omdat het lichaam koud aanvoelt. Dit is niet goed voor de huid en zeker een droge huid zal dit niet waarderen. Door warm te douchen droogt de huid snel uit. Je huid vaak afspoelen met water is voor een huid die droog is ook niet heel fijn. Puur water op de huid werkt uitdrogend. Het is belangrijk dat je een huid die droog is op de juiste manier verzorgd, zodat hij goed kan herstellen en weer in balans kan komen. Door de huid goed te verzorgen help je haar om het vochtgehalte terug op peil te krijgen. Je leest hier alles over de droge huid en hoe je dit huidtype het beste kunt verzorgen.

Hoe herken je een droge huid?

Als je een droge huid hebt zal je dit al snel merken en voelen. Een droge huid is snel te herkennen. Een huid die droog is voelt trekkerig aan, alsof het een maatje te klein is. In het geval van een droge huid zullen de meeste verzorgingsproducten direct door de huid opgeslurpt worden, omdat de huid vocht te kort komt. Een huid die droog is laat vaak rode vlekjes zien, is schraal en laat schilfers zien op de plekken waar de huid het droogst is. Vaak is een huid die droog is dof en heeft geen glans meer. Een huid die droog is kan ook last hebben van witte mee-eters (comedonen). Deze ontstaan door talg dat niet meer uit het talgkliertje kan komen, door de schilfers en dode huidcellen die de talgklier verstoppen. Het talg wordt dan verhoornd met de huid. Deze kunnen verwijderd worden door ze in te laten prikken bij de schoonheidsspecialiste.

Wat te doen tegen een droge huid?

Het is belangrijk dat de huid die droog is goed verzorgd wordt. Als je een droge huid hebt wil je niets liever dan het vochtgehalte op peil brengen en het zo te houden. In het geval van een droge huid, is het belangrijk om te beginnen met hydrateren. Kies de juiste verzorgingsproducten. Kom je er niet uit? Bezoek dan een schoonheidsspecialiste die jou producten kan adviseren en jou kan vertellen hoe je je huid het beste aan kunt pakken. Maak van jouw huidverzorging een dagelijkse routine, zodat de huid zich snel kan herstellen. Door de droge huid te hydrateren kun je ervoor zorgen dat het vocht beter door de huid vastgehouden wordt. De huid zal dan ook steeds minder trekkerig aanvoelen en de schilfers zullen verminderen.

Kies de juiste skincare producten

In het geval van een droge huid is het belangrijk om skincare producten aan te schaffen die gericht zijn op het hydrateren van de huid. De juiste skincare producten zullen ervoor zorgen dat jouw huid terug in balans kan komen. Het is belangrijk dat je elke dag de huid goed reinigt en daarna verzorgt met een serum en een crème. Voor een huid die zeer droog is kan een dikke gezichtscrème vaak het meeste comfort geven. Een dunne crème zal namelijk (te) snel door de huid opgenomen worden, waardoor de huid snel weer trekkend aanvoelt. Daarnaast is het zeker aan te raden om een huid die droog is wekelijks te verwennen met een vocht inbrengend masker. Gebruik milde producten die geen werkstoffen bevatten die de droge huid nog verder laten uitdrogen. Kies bijvoorbeeld voor een milk als reiniging en niet voor een gelreiniger.

Hydrateer een huid die droog is

Leg de focus op het hydraten van de huid als er sprake is van een huid die droog is. Als je de huid gaat hydrateren zal je ervoor zorgen dat de cellen in de huid het vocht terug aanvullen en dit beter vast kunnen houden. Als je de huid niet goed hydrateert, zal het vocht uit de cellen verwijderd worden en zal de huid uitdrogen. Dit moet je zien te voorkomen en dat is goed te realiseren met de beste hydraterende producten.

Begin met een dagelijkse huidverzorging en geef de huid de tijd die ze nodig heeft om het vochtgehalte terug op peil te krijgen. Hoelang dit duurt is afhankelijk van hoe droog de huid is. De huid vernieuwt zich gemiddeld om de 28 dagen. Na dit aantal dagen kun je goed zien wat de producten voor de huid al gedaan hebben. Zie je na een aantal weken al duidelijk verschil? Dan weet je dat je de juiste verzorging aan je huid geeft en dat je op de goede weg bent naar een stralende huid.

Zo bescherm je een droge huid optimaal

Heb je last van een droge huid? Dan is het belangrijk dat de huid goed beschermd wordt. Je wilt uiteraard niet dat de huid nog verder uitdroogt van invloeden van buitenaf. Een huid die droog is kun je beschermen door een gezichtscrème met UV-filter te smeren. Een te veel aan zon kan een huid die droog is nog verder uit laten drogen. Blijf de huid goed hydrateren en bescherm de huid in de winter tegen de koude wind. Ga je op een koude winteravond bij de verwarming zitten? Bescherm je huid dan tegen uitdrogen door de verwarming. Smeer een goed hydraterende crème op je gezicht of gebruik een voedende olie. Is de droge huid hersteld? Dan is het belangrijk om preventief de huid te beschermen, zodat een droge huid voorkomen kan worden.

Last van een droge gezichtshuid? Gebruik deze tips

Voor wie last heeft van een droge huid willen we graag wat tips geven. Gebruik bij een droge huid producten op basis van olie of kies voor milde producten die de huid helpen te hydrateren. Voor een droge huid kun je ook een nachtmasker gebruiken. In de nacht neemt de huid het beste de werkstoffen van de producten op. Door een hydraterend nachtmasker te gebruiken kan de huid goed gevoed worden en zal de huid sneller gehydrateerd worden. Gebruik de verzorgingsproducten dagelijks en maak hier een vaste routine van. Bescherm de huid optimaal tegen zon, verwarming, koude wind en andere invloeden van buitenaf. Drink daarnaast veel water, zodat ook de cellen in de huid sneller en beter vocht vast kunnen houden.

Ook je lichaam kan een droge huid hebben

Niet alleen in je gezicht kun je last hebben van een droge huid. Andere delen van het lichaam kunnen ook een droge huid hebben. Denk aan je benen en je armen. Vaak zien we dan ook schilfertjes en kun je streepjes zien als je met je nagels over je huid krabt. Als je lichaam een droge huid heeft, is het ook belangrijk om deze goed te blijven hydrateren. Gebruik een hydraterende doucheolie en smeer je huid daarna goed in met een hydraterende bodycrème of een bodylotion. Een bodycrème is dikker dan een bodylotion en vaak is het persoonsgebonden welk product het fijnst aanvoelt. Vaak blijft de bodycrème wat langer op de huid liggen, waardoor de huid minder snel trekkerig aanvoelt. Een bodylotion is dunner en zal daardoor ook sneller in de huid opgenomen worden.

Heb je een extreem droge huid? Vermijd deze zaken

In het geval van een extreem droge huid is het heel belangrijk om een aantal zaken te vermijden. Douche niet te warm, want dit zal de huid enkel verder uit laten drogen. Spoel je gezicht niet af met water. Doe je dit wel? Kies dan voor lauwwarm water. Het is belangrijk om de te fel zonlicht te vermijden. De huid zal erg uitdrogen als deze te lang wordt blootgesteld aan zonlicht. Smeer je huid goed in met een UV-filter als je naar buiten gaat in de zomer.

Vermijd koude wind in het gezicht en bescherm de huid als je wel naar buiten moet. Het is verstandig om niet te lang dicht bij de verwarming te zitten. Dit zal ervoor zorgen dat de huid nog verder uitdroogt. Vermijd een grove scrub. Een te grove korrel zal de huid uitdrogen, waardoor het huidprobleem verergert wordt. Dit geldt voor het gezicht, maar ook voor andere delen van het lichaam. Gebruik geen gelreiniger, want vaak zullen deze de huid ook uitdrogen. Kies daardoor voor een milk of een reiniger op oliebasis.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.