Skincare informatie voor mannen en vrouwen voor een effectieve huidverzorging.

Bindweefselmassage gezicht: Werkt het huidverbeterend?

Bindweefselmassage gezicht huidverbetering

Voor bijvoorbeeld een rijpe huid of een huid met littekens kan een bindweefselmassage toegepast worden. Een massage van het bindweefsel kan mooie resultaten opleveren. Niet alleen voor een huid met problemen kan een bindweefselmassage toe worden gepast. Deze massage wordt vaak ingezet voor het verstevigen van de huid. 

Voor de huidverbetering is een bindweefselmassage dus zeker geschikt. Een bindweefselmassage kan toe worden gepast in het gezicht, maar ook op andere delen van het lichaam. Deze massage kan eveneens goed toe worden gepast op bijvoorbeeld de benen, de armen en de rug. 

In het gezicht wordt de bindweefselmassage ook vaak toegepast. Het masseren van het bindweefsel heeft een zeer effectieve werking. Deze massage is niet altijd pijnloos, maar na het zien van het resultaat is dat totaal geen obstakel. Je kunt met een bindweefselmassage de huid verbeteren en het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een massage waarbij het bindweefsel gemasseerd wordt. Het is dus een massage die tot diep in de huid uit wordt gevoerd. Bindweefsel is voor onze huid ontzettend belangrijk. 

Het bindweefsel zorgt voor de stevigheid van de huid en ook maakt het bindweefsel hyaluronzuur aan. Dit is een lichaamseigen stofje dat ervoor zorgt dat vocht vast wordt gehouden en ook zorgt dit voor volume aan ons weefsel. Zo blijft de huid sterk. Het bindweefsel zorgt alsmede voor de aanmaak van collageen en elastine. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en elastine zorgt ervoor dat de huid elastisch is.

Als het bindweefsel gemasseerd wordt, zal het weefsel gestimuleerd worden om hyaluronzuur, collageen en elastine aan te maken. Daarnaast komt er door de bindweefselmassage meer zuurstof in de bloedvaten, waardoor de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden door het lymfestelsel. Een bindweefselmassage heeft dus een zeer effectieve werking en kan voor veel huiden goed toe worden gepast.

Voor wie is een massage van bindweefsel geschikt?

Vrijwel iedereen kan een bindweefselmassage uit laten voeren. Deze massage kan bij ieder huidtype toe worden gepast. 

Bij een normale huid kan de bindweefselmassage uit worden gevoerd om de conditie van het bindweefsel gezond en op peil te houden, maar ook bij huidproblemen kan deze massage goed toegepast worden. 

Je kunt een bindweefselmassage onder andere goed toepassen bij een verslapte huid of bij een huid met littekens. Als de bindweefselmassage goed toe wordt gepast, kun je hier zeer mooie resultaten mee behalen.

Bindweefselmassage gezicht: Wanneer effectief?

Wil je graag een bindweefselmassage uit laten voeren in het gezicht? Dan is het belangrijk dat de massage effectief is. De bindweefselmassage is na één keer al effectief, maar het optimale resultaat behaal je pas na een kuurverband. 

Het wordt dan ook door veel huidspecialisten aangeraden om de massage van het bindweefsel in kuurverband uit te laten voeren. Een behandelkuur bestaat vaak uit 8 behandelingen en de massage wordt vaak 1 tot 2 keer in de week uitgevoerd. 

Het bindweefsel wordt dan langere tijd goed aangepakt en gestimuleerd, waardoor het huidverbeterend zal werken. Je kunt de massage van het bindweefsel bij veel huidproblemen effectief uit laten pakken.

Een verslapte huid met deze massage verbeteren

Het toepassen van de bindweefselmassage is onder andere mogelijk bij een verslapte huid. Een huid die verslapt is, zal door een massage van het bindweefsel veel steviger kunnen worden. 

Het bindweefsel wordt door de massage namelijk gestimuleerd om de lichaamseigen stofjes hyaluronzuur, collageen en elastine aan te maken. Daardoor zal het weefsel meer volume krijgen, zal het weefsel sterker worden en zal het weefsel elastischer worden. 

Een verslapte huid kan dus zeker wel een massage van het bindweefsel gebruiken.

Massage van bindweefsel bij littekens

Heb je in het gezicht last van littekens door bijvoorbeeld acne? Dan is een bindweefselmassage zeker goed om toe te passen. Een bindweefselmassage zorgt ervoor dat het weefsel zich gaat herstellen. 

Het weefsel wordt gestimuleerd om beter te worden. Het weefsel zal er daardoor ook voor zorgen dat littekens afnemen en soms zelfs helemaal verdwijnen. Een huid met littekens zal daardoor zeker een massage van het bindweefsel waarderen.

Bindweefselmassage gezicht wegens een sinaasappelhuid

Een sinaasappelhuid is een veelvoorkomend huidprobleem wat niet altijd tegengegaan kan worden. Wel werkt een bindweefselmassage bewezen effectief op dit huidprobleem. 

De massage van het bindweefsel zorgt voor vermindering van de sinaasappelhuid. Overtollig vet wordt opgeslagen in het weefsel en dit zet uit. Zo worden de bloedvaten in de huid dichtgedrukt en kan het bloed minder goed door de vaten stromen. 

Dit zorgt ervoor dat er minder zuurstof naar de weefsels gaat en daardoor trekt het bindweefsel samen. De huid trekt daardoor ook samen en zo ontstaan er kleine putjes in de huid, wat lijkt op een sinaasappel. Zo is ook de naam sinaasappelhuid tot stand gekomen. Een bindweefselmassage is goed toe te passen bij dit huidprobleem.

Ter versteviging van de algehele gezichtshuid

Collageen is een lichaamseigen stofje en heel belangrijk voor de huid. Dit stofje zorgt namelijk voor de stevigheid van de huid. Zonder collageen zou de huid zo slap als een vaatdoek zijn. 

Collageen wordt aangemaakt in het bindweefsel. De bindweefselmassage is dus zeer effectief en goed om de aanmaak van collageen te stimuleren. Doordat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt zodra het bindweefsel wordt gemasseerd, zal je er uiteindelijk voor zorgen dat de huid veel steviger wordt en dat de huid er ook gezonder en strakker uit komt te zien. 

Deze massage kan dus ook goed toe worden gepast ter versteviging van de algehele gezichtshuid.

Masseren van bindweefsel kent nog meer voordelen

Zodra het bindweefsel gemasseerd wordt zal je veel mooie resultaten kunnen bereiken. De huid wordt verstevigd, littekens kunnen verdwijnen en het weefsel wordt gestimuleerd om de belangrijke lichaamseigen stofjes aan te maken. 

Toch is dat nog lang niet alles, want een bindweefselmassage brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Zo zal deze massage er onder andere voor zorgen dat de huid beter de werkstoffen van skincare producten op kan nemen. De skincare producten kunnen daardoor nog beter hun werking doen. 

Daarnaast zal de huid veel beter botox of fillers op kunnen nemen door de werking van de massage van het bindweefsel. Echter, je hebt voor een strakke huid geen botox of fillers meer nodig als de bindweefselmassage goed en regelmatig uit wordt gevoerd.

Nog een voordeel die de bindweefselmassage met zich meebrengt, is de verbetering van de doorbloeding. De doorbloeding wordt gestimuleerd, er komt meer zuurstof in het bloed en de afvalstoffen worden veel beter afgevoerd. 

De bindweefselmassage kan door de verbetering van het weefsel ook voor een liftend effect zorgen. Dat komt ook doordat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Tevens zorgt de bindweefselmassage voor vermindering van vochtophoping in de huid en het verzacht de fijne lijntjes in het gezicht.

Is een bindweefselmassage pijnlijk?

De massage van het bindweefsel is niet geheel pijnloos, want het is echt niet altijd lekker. Het is in ieder geval geen ontspannende massage. 

Als het bindweefsel van de huid goed en effectief gemasseerd wordt, zal dit zeker niet altijd prettig aanvoelen. Zeker niet als het weefsel wat verkleefd is. Als er veel verklevingen aanwezig zijn in het weefsel zal de massage pijnlijker zijn. 

Toch is dit maar tijdelijk, want uiteindelijk zorgt de massage voor de verbetering van de huid. Na een aantal behandelingen zal je dan ook duidelijk merken dat de pijn tijdens de massage afneemt.

De huid kan na de bindweefselmassage eveneens gevoelig zijn. Na de massage is de huid rood en ook kunnen er soms zelfs blauwe plekken ontstaan. Daar moet je zeker niet van schrikken, want dat is een teken dat de massage goed zijn werk heeft gedaan en dat het weefsel bezig is met zich te herstellen.

Risico’s laten masseren van je bindweefsel

Wanneer je van plan bent om een bindweefselmassage uit te laten voeren, is het raadzaam om te weten dat er ook risico’s aanwezig zijn waar je rekening mee moet houden. 

Na het uitvoeren van de bindweefselmassage kun je duizelig zijn. Het is daardoor belangrijk dat je na de massage niet te snel gaat zitten. Daarnaast is het heel belangrijk dat je na de massage veel water drinkt. De afvalstoffen worden dan sneller afgevoerd en de huid kan zich beter herstellen. 

Alsmede kan de massage ervoor zorgen dat je hoofdpijn hebt en er kan zelfs lichte koorts optreden. In dat geval is het goed om deze klachten aan te geven aan de huidspecialist die de massage uit heeft gevoerd. De huidspecialist kan jou dan vertellen wat je het beste kunt doen.

Reden voor paniek is er niet direct, want dit zijn normale bijwerkingen na de massage. Houd er ook rekening mee dat de huid wat gezwollen kan zijn na de bindweefselmassage. 

Tot slot kun je last krijgen van transpiratie en je kunt jezelf vermoeid voelen. Vaak zijn deze bijwerkingen na een paar uur weer weg. Lang niet iedereen krijg last van deze bijwerkingen.

Raadpleeg een huidspecialist voor dit type massage

Als je van plan bent om een bindweefselmassage uit te laten voeren, is het aan te raden om hier een huidspecialist voor te contacteren. Een huidspecialist weet het beste welke vorm van bindweefselmassage je nodig hebt, hoe vaak dit uitgevoerd moet worden en welk resultaat ermee bereikt kan worden. 

Als je bij een huidspecialist een afspraak maakt voor het uitvoeren van een bindweefselmassage, zal je eerste een intake gesprek krijgen. Er wordt dan gekeken naar de huid, het huidprobleem, het te behandelen gebied en je algehele gezondheid. Van te voren wordt er besproken wat er mogelijk is. 

Na het intake gesprek en goedkeuring van de huidspecialist, kan de behandeling uit worden gevoerd. De huidspecialist weet precies hoe het bindweefsel op de meest effectieve manier aangepakt kan worden, zonder dat de huid of het weefsel zelf ernstig beschadigd raakt.

De huidspecialist zal na afloop van de behandeling ook een juist advies meegeven. Daarnaast zal de huidspecialist jou vertellen waar je rekening mee moet houden nadat de massage uit is gevoerd. 

Bij een huidspecialist kun je ook een kuurbehandeling opstellen. De huidspecialist stelt dan een behandelplan op waarin staat hoeveel behandelingen je nodig hebt en hoe vaak deze uit wordt gevoerd. Vaak wordt er gekozen voor een kuurbehandeling van 8 behandelingen, waarbij elke week 1 á 2 bindweefselmassages uit worden gevoerd. De massage van het bindweefsel zorgt dan voor het optimale resultaat.

Back to top

By Skincare.nl

For men & women

Wij zijn hét skincare platform van Nederland dat jou helpt bij het verkrijgen van een betere huidverzorging.